KulturLitteratur

Ann-Louise Hanson aktuell med boken ”Kärlekens Miljonär”

Ann-Louise Hanson

Ann-Louise Hanson aktuell med boken ”Kärlekens Miljonär”, på höstturné ”Tillsammans-183år på scen” och en av ”Stjärnorna på slottet”!

Folkkära Ann-Louise Hanson är just nu aktuell med mycket nytt och spännande! Tillsammans med maken Bruno Glenmark släpptes nyligen boken ”Kärlekens Miljonär”.Här berättar de om sina möten och unika samarbeten med en lång rad stora artister.

Nu släpps även nyinspelade version av låten ”Kärlekens miljonär” Lyssna (Spotify) Klicka här… (97:e singeln i ordningen och 58 år efter sin första singelrelease). Sedan tidigare är hon även klar för medverkan i SVTs succé TV-serie ”Stjärnorna på slottet” och I höst väntar dessutom stor novemberturné med ”Tillsammans-183år på scen” runt om i landet.

Boken ”Kärlekens miljonär” är skriven tillsammans med maken Bruno Glenmark med närmare sextio år inom showbiz och Ann-Louise Hanson som redan vid sexårsålder gjorde scendebut på Kristianstads konserthus, 1959 i Anders Burmans orkester, vokalist hos Leif Kronlund för att sedan fortsätta med succéartad visturné med Cornelis och Fred. Efter giftermålet 1966 var hon ”fast” i Bruno Glenmarks orkester. Ann-Louise låg etta på den allra första Svensktoppen 1962 och har sammanlagt medverkat i 50 låtar på denna topplista, vilket är rekord för kvinnlig artist. Tretton melodifestivaler har hon hunnit med. Över 600 låtar har det blivit på grammofonskiva.

De senaste 22 åren har Ann-Louise framträtt tillsammans med Lill-Babs och Siw Malmkvist och de är tillsammans högaktuella även med deras gemensamma succé på turné: ”Tillsammans-183 år på scen”. På Sverigeturné hösten 2017.

Köp boken på Bokus

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close