KrönikaSportVärlden

ANDERSSON: Det talar för Frankrike i VM-finalen

På söndag spelas VM-finalen mellan Frankrike och Kroatien. Enligt Kronbladets krönikör talar det mesta för att Frankrike tar sitt andra VM-guld och Kroatien får vänta ytterligare minst två år på en titel.

VM-finalen spelas på söndag, det som talar för att Frankrike vinner är att de har vunnit VM en gång förut samt två gånger har de vunnit EM. Frankrike har bredare trupp än Kroatien. Fransoserna har mött bättre lag i utslagningsmatcherna. Vad sägs som lag som Argentina, Uruguay och Belgien. Det är riktigt bra lag. Kroatien har mött Danmark, Ryssland och England i sina utslagningsmatcher. Det är mycket lättare motstånd. I utslagningsmatcherna har Frankrike vunnit alla matcher på full tid. Kroatien har gått till final via straffar, straffar och förlängning.

Kroatien tog full pott i gruppspelet, medan Frankrike vann två matcher och fick en oavgjort. Därför passar jag på att dela ut en liten känga till Pontus Weinmo på Expressen som skrev att Frankrike vann alla matcher i gruppspelet.

Klipp från Pontus Weinmos artikel i Expressen

Fördelen kan vända

Går matchen till förlängning får Kroatien fördel. En annan fördel till Kroatien är att de har fler målskyttar än Frankrike. Kroatien har åtta spelare som har gjort mål i detta VM. Frankrike har endast fem spelare som har gjort mål. Något som är värt att tänka på är att Frankrikes anfallare Oliver Giroud har gjort lika många mål som Markus Berg i detta VM, inga alls. Petningen av stjärnanfallaren Karim Benzema kan kosta VM-guldet för Frankrike.

VM-finalen spelas på söndag 17.00 och sänds på SVT.

 

Tags
Translate »
Close