NyheterVärlden

25 års fängelse för våldtäkt fick ett machetegäng i Bolivia

Läsarkommentar: När får Sverige liknande hårda lagar som Bolivia för våldtäkt?

Tre män från Bolivia fick mellan 7 till 25 års fängelse  när de brutalt våldtog och misshandlade en utländsk kvinna från England, Vasilisa Komarova 37 år gammal (ursprung från Ryssland).
Gänget som nu våldtog henne, kallades även för ”Machetegäng” då de högg henne även med machetes och lämnade henne för att dö efter vägkanten.

Efter att ha överlevt attacken vägrade Komarova att lämna Sydamerika under 1 års tid för att hon ville få angriparna till fängelse.

Hon hamnade nu slutligen ansikte mot ansikte med Jose Gongora, 26, Yery Yumacale, 24, och Fabio Bazan, 30 när de fängslades i totalt 42 år bland annat upp till 25 år fängelse för våldtäkt.

Vid 20 års ålder fick Komarova  brittiskt medborgarskap efter flyttat från Ryssland och i Bolivia fick hon juridisk hjälp från det brittiska konsulatet.

Komarova sade bland annat till tidningen Mirror:
” På grund av dessa män vet jag hur det känns att bli våldtagen, jag vet hur det känns att tro att du inte kommer att se solen stiga igen.
”Jag blev uppmanad att lämna Bolivia, eftersom ingen trodde att jag skulle vinna mitt fall. Men jag var tvungen att fortsätta slåss. Jag kunde inte leva att jag skulle överleva men gjorde ingenting för att sluta att det skulle hända igen.”

Hon sa att hennes angripare skrattade i domstolen och mötte inte hennes ögon

 

Komarova attackerades i juni år 2017, , 14 månader efter att han åkt från Chile till Alaska på en Honda Tornado 250 och körde genom Patagonien och Argentina innan de korsade in i Bolivia.

Hon hade säkerhetsregler som hon skulle hålla sig till – som camping i områden där det inte fanns några människor.
En lokal familj som hon bodde hos i Santa Rosa, norra Bolivia, föreslog att hon borde campa vid en lagun i avlägsen del kallad Rurrenabaque.
När hon sov i tältet började okända människor skaka tältet och ropa till henne att hon borde ”komma ut och festa, vi letar efter en b **** att ha kul med”.

Männen släpade henne ut ur tältet och höll meterlånga machetes mot hennes bröst och nacke.

Dessa män har nu i Bolivia blivit dömda i domstolen San Borja efter en tvådagars rättegång.

Följande personer dömdes:
Gongora fick 25 år för våldtäkt och 10 år för väpnad rån.
Yumacale fick 10 år för att hjälpa våldtäkt och åtta för rån.
Bazan fick sju och ett halvt år för att hjälpa våldtäkt.Källor:

Daily Mail

Mirror

Bilder från Facebook

Relaterade artiklar

Translate »
Close