Annat & UppsnappatNyheterResa

Viking Line bygger nytt klimatsmart fartyg

Viking Line har genom åren ändrat strategin med att ha klimatsmarta skepp och nu byggs ett av världens mer klimatsmarta skepp i ett varv i Kina som väntas vara klart 2021.

Viking Line har varit i fronten förr och byggde klart skeppet Viking Grace som drivs av LNG – bränsle. Den nya skeppkonstruktionen påbörjades idag den 3e september,

Citat från pressmeddelande:

Sjöfartens motsvarighet till det första spadtaget är den traditionsenliga Steel Cutting-ceremonin, som ägt rum idag den 3 september på varvet i Kina. Nybygget som kommer att bli ett av världens mest klimatsmarta passagerarfartyg är beräknat att börja gå från Stockholm till Åbo varje kväll från och med början av 2021.

Viking Lines nya fartyg representerar en energieffektiv fartygsgeneration som kombinerar lätt och lekfull skandinavisk design med innovativ miljöteknik, utvecklad av flertalet nordiska och europeiska leverantörer. För inredningen står den svenska arkitektbyrån Koncept Stockholm som bland annat har inrett Haymarket by Scandic i Stockholm och Copperhill Mountain Lodge i Åre. Det nya fartyget får en öppen design med stora panoramafönster för att ge resenären en närmare skärgårdsupplevelse.”


Källa

http://www.newship.vikingline.se

Bild: pixabay

Tags
Translate »
Close