IntressantLokala nyheterMat & DryckNäringsliv

AVSLÖJAR: En epok går i graven – nedlagd pendelstation tog död på butiken

Första 7 Elevenbutiken i Sverige upphör

Den första 7 Elevenbutiken i Sverige öppnade på Tomtebogatan 29 i Stockholm 1980. Nu går butiken i graven efter 38 år. Orsaken är bristande kundunderlag sedan pendeltågstationen Karlberg stängde 2017. För knappa sju miljoner kronor är butikslokalen din.

En epok i Birkastan i centrala Stockholm går i graven när 7 Elevens första butik stänger. Det var 1980* som butiken i hörnet Tomtebogatan/Norrbackagatan slog upp portarna första gången. Nu är butikslokalen ute till försäljning och har du sju miljoner kronor så kan lokalen vara din. Enligt uppgifter ser bostadsrättsföreningen som äger lokalen att det öppnar restaurang i lokalen.

Klicka på bilden för en större version. Ritning: Nextor

Renoveringsbehov

Den 184 kvadratmeter stora lokalen är ganska sliten och den behöver renoveras, skriver Nextor som förmedlar lokalen på sin hemsida.

Om det kostar en rejäl slant att få kontraktet på lokalen är hyran desto mindre, enligt mäklaren Nextor är månadskostnaden endast 13 000 kronor.

Stänger så snart som möjligt

När butiken stänger är idag oklart, det handlar om när det affären blir klar. I dagsläget är det ont om intressenter och butiken kommer att hålla öppet till den dagen köpekontraktet är påskrivet.

– Den dagen stänger vi för gott, säger en anställd till Kronbladet.

* Det råder delade meningar om när den första 7 Elevenbutiken öppnade i Sverige. På 7 Elevens hemsida står det mars 1984. I ett pressmeddelande från februari 2018 står det 1980.

Tags

Tomas Hedlund

Journalist tomas@hedlundmedia.se
Translate »
Close