NyheterPolitikValet 2018

Anders Ygeman påstår fel, Socialdemokraterna har sökt samarbete med Sverigedemokraterna

Under fredagsförmiddagen den 10e Augusti så publicerade webbtidningen Aftonbladet en kommentar från Anders Ygeman gruppledare för Socialdemokraterna (S) i riksdagen, att Socialdemokraterna aldrig kommer eller vill samarbete med Sverigedemokraterna (SD) medan Moderaterna (M) vill det, men påståendet är inte sant.


Detta utspel från Anders Ygeman (S) kom efter att Tobias Billström från (M) sade att en Moderatregering måste kunna se samarbete med (SD).
Anders Ygemans påstående är inte sant när S har flertal gånger under mandatperioden 2014-2018, velat att SD  skall rösta på S-förslag, exempelvis ville Ardalan Shekarabi i en debatt få SD att rösta för ett förslag om lägstalöner för upphandlingar inom offentlig verksamhet.

Samarbete med S och SD togs upp i debatt flertal gånger under 2017-2018, att S ville ha SD röster i riksdagen för att få igenom sin politik, med andra ord stöd för sin politik vilande på SD, s mandat.

Citat från GP
bakslaget för upphandlingsförslaget och den stundande förlusten i välfärdsfrågan för ett misslyckande. Nej, han menar att det är ett svek – från Jimmie Åkesson. I en debattartikel i Expressen vädjar civilministern till Sverigedemokraterna om att ändra sig och ge sitt stöd till hans förslag (6/2).

Läs mer om S vädjan till SD i Göteborgsposten >>

 

Kronbladet.se har försökt nå Socialdemokraterna om kommentar om varför deras gruppledare påstår något annat.

 

Under lunchtid den 10e Augusti så har Tobias Billström förtydligat
Tobias menade att allt parlamentariskt arbete kräver samarbete i de olika utskotten som exempelvis även besitts av (SD), och att detta även gäller för (S)


Källa

Aftonbladet
Göteborgsposten
Expressen

Bildkälla
Riksdagen och är ett kollage

Tags

Relaterade artiklar

Kolla också

Close
Translate »
Close