KulturSpel

E-SPORT: Dotterbolaget Red Reserve värvar Fortnitelag i världsklass

E-sportbolaget Red Reserve AB, som ägs av Spotlightnoterade Red Reserve Entertainment (publ), har förvärvat ett lag i det populära spelet Fortnite. Fortnite är ett så kallat battle royale-spel där det handlar om att utforska en värld och vara den sista som överlever. 

Red Reserves nya Fortnite-lag består av följande deltagare:

Caleb ”Calebur” Chung, Brandon ”Gratrix” Gratrix, Nolan ”Nolan” Sinutko och Jay ”Static” Liang. De fyra spelarna har tävlat tillsammans i ett par månader innan de nu värvats av Red Reserve.

Spotlightnoterade Red Reserve Entertainments dotterbolag Red Reserve AB fortsätter sin storsatsning på e-sport och har nu förvärvat ett lag i det populära battle royale-spelet Fortnite. Spelet går ut på att utforska en okänd värld, och det lag som överlever längst tar hem segern. Det nya laget har tävlat tillsammans i ett par månader innan de nu övergår till Red Reserves stall, och består av Caleb ”Calebur” Chung, Brandon ”Gratrix” Gratrix, Nolan ”Nolan” Sinutko och Jay ”Static” Liang.

– Det är viktigt för Red Reserve att ha signat ett lag i Fortnite. Spelet har haft en otrolig utveckling på kort tid och många pratar om och engagerar sig i Fortnite för tillfället. Tävlingsmomentet utvecklas hela tiden och vi hoppas kunna hänga med bra på det tåget med detta nya starka lag, säger Patrik Andersson, CEO Red Reserve.

Just nu pågår Epic Games online-turnering ”Summer Skirmish” i Fortnite. Under åtta veckor ska 8 000 000 USD (cirka 70,5 miljoner SEK) fördelas mellan inbjudna och kvalspelare. Under den första veckan av Summer Skirmish var ”Calebur” och ”Gratrix” inbjudna och hamnade på en åttonde plats och vann därmed 9 370 USD (cirka 82 600 SEK). Den tredje augusti startar den fjärde veckan av Summer Skirmish under vilken 500 000 USD ska fördelas. ”Nolan”, ”Calebur” och ”Gratrix” är inbjudna/kvalificerade.

Fortnite har utvecklats av Epic Games och spelet firade ett-årsdag i förra veckan. På den korta tiden har över 125 miljoner människor spelat Fortnite som har blivit en kassako för Epic games som nu värderas till 8,5 miljarder dollar (cirka 75 miljarder svenska kronor). 2019 hålls det första världsmästerskapet i Fortnite.

Red Reserve har i och med detta förvärv nu lag i absoluta världstoppen i Counter-Strike: Global Offensive, Call of Duty, Hearthstone och Fortnite.

Inspelade prispengar hamnar omsättningsmässigt i Red Reserves resultaträkning. Enligt kontrakt mellan spelarna och Red Reserve har spelarna rätt till bonus och del av inspelade prispengar.

Laget var angeläget om att spela för Red Reserve, och värvades på free transfer.

Mattias Wåhlin
Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar
Translate »
Close