NyheterVärlden

ENGLAND: Idag släpps journalisten Tommy Robinson ut från fängelset

ENGLAND: Idag blev journalisten Tommy Robinson tillfälligt fri från 13 månaders fängelse efter att borgen blev betald men han kommer att intervjuas pånytt.

Orsaken till att Tommy Robinson spärrades in var för att han filmade försvarare som är involverade i en straffrättslig prövning vid Leeds Crown Court gällande en dom om pedofili.

I England är det straffbart att filma personer som ska vara med i dömande av brottslingar då det anses kan påverka dombeslut.

Tommy Robinson 35 år, riktiga namn är Stephen Christopher Yaxley-Lennon, klagade framgångsrikt mot hans 13-månaders fängelse för förakt för att domstolen hävdade att det var ”överdrivet” .

Överklagandenämnden tillät Tommys överklagande ”i fråga om fängelse, vid Leeds Crown Court” – men nämnden sade att målet skulle behöva höras om igen.

Robinson förväntas bli släppt från fängelset senare idag.

Beslutet om att skicka honom till fängelset har gett flera protester över hela Storbritannien och kampanjen för att få honom befriad har fått stöd utomlands, särskilt i USA.

Fans gråter med glädje och jubel när nyheterna om hans frigivande spreds utanför High Court idag men motdemonstranter fanns på plats som protesterar mot att Tommy blir fri.

Tommy Robinson officiella Facebook-fansida kommenterar domstolens beslutsunderlag:


Läs mer från News week om varför Tommy blev arresterad >> Rätt eller Fel?


Källa

Daily Mail

Bild: Reuters

Tags
Translate »
Close