NyheterPolitikSverigeValet 2018

Dagens Nyheter och staten attackerar riksdagsledamot, censur härnäst?

Hanif Bali (M) blev anklagad av det statliga organet "Faktiskt" för att fara med osanning.. Läsare kommenterar: Detta börjar likna censur!

SVERIGE: Dagens Nyheter i sitt samarbete med staten , har nu genom det statliga organet ”Faktiskt” attackerat en folkvald riksdagsledamot med att säga att Hanif Balis ord ”Abnorm invandring” inte är korrekt beskrivet om dagens invandring . Men vad menar DN och statliga organet Faktiskt egentligen?

Migrationsverket prognos om invandringen pekar uppåt och kan tolkas på olika sätt.  Men ingen kan förneka att invandringen går upp och att Sverige kommer ta emot ca 300 tusen människor fram till 2021.

Antal nya invandrare fram till 2021, motsvarar ett helt nytt Malmö i storlek av stad och vad det ska kallas vet vi inte på kronbladet.se men orden ”abnorm” är det ett fel beskrivet när vi talar om en hel ny stad i jämförelse ? Läs mer om detta i en rapport från migrationsverket >>

Vi har nu försökt nå DN reportern Alexandra Carlsson Tenitskaja utan framgång. Det var hon som var den reportern som skrev artikeln eller grävde åt DN, och indirekt åt statens kontrollorgan ”Faktiskt” som har i uppgift att säga till dig som medborgare, om vad som är rätt och fel i påståenden i samhället.

Hanifs Facebook-kommentar som DN ifrågasatte och granskade:

Alexandra kontaktar Hanif Bali

Vi på Kronbladet.se blir genom DN-växeln hänvisad till Martin Jönsson istället för Alexandra, då det är han som ska kunna besvara våra frågor om vad som är fel med ordet ”abnormt” och om det inte är upp till betraktaren ? Vad har DN och Faktakollen med det att göra? En ny stad fram till 2021, är inte det abnormt? Kanske bara lite abnormt?

ARTIKELN Uppdaterad Kronbladets redaktion har försökt nå Dagens Nyheter kl 1330, 14:30 och 15:00 men de lägger på telefonen..

 

Kommentarer på de sociala medierna:

Vänster-journalisten och reportern för Sydsvenska dagbladet Olle Lönnaeus har till och med gått i försvar av Hanif Bali, med kommentaren här på twitter:

EN kommentar på Facebook hänvisar till artikeln från DN som att det är ”Fakta”, där då Hanif väljer att bemöta, se kommentar:

 

/Redaktionen

Källor:

Facebook
Kronbladet

Tags
Translate »
Close