PolitikVärlden

BREXIT-förhandlare hoppar av ”Vi ger EU för mycket”

Storbritanniens Brexitförhandlare hoppar nu av och Therese May ser ut att tappa kontrollen

Frågorna är många och det är vida känt att premiärministern Therese May i grunden inte är anhängare av Storbritanniens utträde ur den Europeiska unionen, och kanske det är orsaken att hon förhalar och saboterar menar många kritiker.

Nu har ytterligare en förhandlare hoppat av ”David Davis” och därmed ser det ut som att situationen har blivit allvarlig för Storbritannien.
David Davis säger att förslaget är en ”svag” Brexit-plan eftersom den ger ”för mycket” till EU.
Enligt bedömare ger detta ett massivt bakslag från Eurokritiker som hotar att sopa ut henne från Downing Street.

Anledningen som fick David Davis att hoppa av är enligt citat från Daily Mail:

”Hon (Therse May)  har ständigt underminerat David genom att sätta Storbritannien i en mer ödmjuk väg inför  Bryssel. ”
”Med tanke på BBC Radio 4: s dagens program sa herr Davis (sett huvudbilden i London i morse) att hans ”samvete” inte skulle tillåta honom att fortsätta som han inte ”tro” på planen. Han insisterade på att han hade varit ”klar”att han inte kunde komma tillbaka till planen. ”
David Davis sade ”De tar vad vi erbjuder redan och kräver sedan lite mer. Det är det jag fruktar, sade han. ”Vi ger för mycket bort, för lätt, och det är för mig en mycket farlig strategi.”

Alla ögon är nu på utrikesministern Boris Johnson för att se om han kommer att följa Davis med att avgå då det ryktas att han håller nu tyst för att göra premiärministern nöjd.

I tidningen Daily and Sunday Express så skrivs det bland annat:
Att inom partiet Torries som Therese May tillhör, så försöker EU-anhängare  att ”komplicera Brexit” om Theresa May försöker lämna Europeiska unionen utan en överenskommelse och att rykten har uppstått att en ledarskapsutmaning ligger i horisonten inom Torries.
Även David  Davis har kommenterat att premiärminister verkar ta det lätt på Johnsons inställning till Brexit.
Utrikesministern hade sagt att Storbritannien skulle ”få sin tårta och äta den” genom att skippa invandringen samtidigt som Storbritannien återstår på den inre marknaden.


Källor:

Daily Mail
Daily and Sunday Express

Tags
Translate »
Close