KulturMusikNyheter

The Offspring punkade loss på Gröna Lund 

Det amerikanska punkrockbandet The Offspring intog ett nästan fullsatt Gröna Lund i Stockholm. Från bandets sida var det fullt ös från start, för publiken tog det en låt innan man släppte loss ordentligt.

The Offspring försökte rivstarta med ett gitarrsolo från Kevin John Wasserman mer känd som Noodles, tyvärr gick inte ljudet från gitarren ut som den månghövdade publiken hoppats på. När sedan resten av bandet kom in på scenen blev det ös från början. Bandet var punk från start, men publiken kändes nyvaken eller nedkylda av vädret.

Redan efter en låt var publiken med på noterna, hardcorefansen körde på i stort sett hela konserten och när Noodles riffade igång Come out and play kom det första stora jublet för kvällen – det skulle komma fler.

Artikeln fortsätter under bildspelet

 • Foto: Henric Wauge/Hedludn Media

Hårt ös och speed

The Offspring öste på med sin punk och slog nån form av rekord när man drog igenom 19 låtar, inklusive ett kort mellanspel, och tre mellansnack på endast 68 minuter. Det går helt enkelt snabbt när Dexter Holland och company sätter fart. Enda gången som tempot drogs ned var när ett piano rullades ut och Holland satte sig vid det och körde punkballaden Gone away till publikens stora jubel. När sedan bandet kom tillbaka ut på scenen blev låten total och samspelet mellan bandet och publiken var magisk.

Allsång på Grönan

Konserten var något svajig där några av låtarna vände sig till hardcorfansen som punkade loss ordentligt genom nästan hela konserten. Under låtarna Want You bad, Bad habit, Hit that och de stora hitsen Why Don’t You get a job och Pretty fly (for a white guy). Även extranumren höjdes volymen på publikens sång. Några av de låtarna fick marken att gunga och jag skulle inte bli förvånade om Enimen hörde sången vibrera genom väggarna på Friends Arena i Solna.

När bandet spelat klart den ordinarie spelningen innan de självklara extranumren nynnade publiken fram bandet på scenen igen med Self esteem, den låt som sedermera skulle avsluta den rekordsnabba konserten.

Hetast

Trummisen, Pete Parada, levererade ett engagerande och frenetiskt trumslagande som får en musikälskare att le. Parada gav verkligen allt.

Noodles och i viss mån Hollands mellansnack, där de slängde superlativer över den svenska publiken, som inte bara sjöng och hoppade med i varje låt. När någon hoppade så att den stöp i backen hjälptes personen upp, något som hände x antal gånger.

Iskallt

När punkbandet The Offspring ger sig på hårdrocksbandet AC/DC:s Whole Lotta Rosie lyfter det inte. Originalet är så mycket bättre och jag känner att punkband ska spela punk.

Setlist

 1. Americana
 2. All I want
 3. Come out and play
 4. It won’t get better
 5. Original Prankster
 6. Genocide
 7. Staring at the sun
 8. Want You bad
 9. Whole Lotta Rosie
 10. Bad habit
 11. Mellanspel
 12. Hit that
 13. Gone away
 14. Why don’t You get a job
 15. (Can’t get my head) around You
 16. Pretty fly (for a white guy)
 17. The kids aren’t alrigth
 18. You’regonna go far kid
 19. Self esteem

The Offspring
Dexter Holland, sång
Noodles, gitarr
Greg K, bas
Pete Parada, trummor

Tags

Tomas Hedlund

Journalist tomas@hedlundmedia.se

Relaterade artiklar

Translate »
Close