KrönikaNyheterSport

Landslaget utan anfallare i kvartsfinal i VM

Sverige är efter 1-0 segern mot Schweiz i kvartsfinal i fotbolls-VM.
Det är helt otroligt, jag vet knappt vad jag ska skriva. Det här är en bragd i sig. Hur kan ett land vara i kvartsfinal i fotbolls-VM utan anfallare?

På pappret står det att vi har två anfallare, men kom igen Markus Berg, Ola Toivonen på topp. Sverige kör mer med en 4-6-0 uppställning. Jag sa innan VM att Zlatan inte borde vara med. En halvbra Zlatan är såklart bättre än Markus Berg och Ola Toivonen. Något som Sverige har utan Zlatan är ett lag. Med Zlatan har vi bara en föregetts världsstjärna på topp. Hade Zlatan fortfarande spelat i Manchester United är det klart att han skulle vara med. Nu valde han att varva ner karriären i LA Galaxy istället.
Sen går det att diskutera hur dålig Markus Berg är på att förvalta sina målchanser. Det låter som att tiden i klubblaget Al Ain inte har gjort Markus Berg till en vass avslutare. Sen har vi Ola Toivonen som har gjort 7 mål på 58 matcher i klubblaget Toulouse. Vad har vi på bänken då Isaac Kiese Thelin som är långsammare än en sengångare och John Guidetti som inte är mycket snabbare han heller.

Sverige är vidare i alla fall, efter Emil Forsberg:s skott styrs in av Schweiziska försvararen Manuel Akanji.

Sveriges kvartsfinal spelas på lördag 7/7 klockan 16.00 motståndare England eller Colombia


Skribent: Gustav Andersson

Källa: Fifa.com

Bild: Getty Images


KRÖNIKAN representerar inte tidningen Kronbladet.se ställning gällande åsikt, utan är skribentens egna åsikter som står för han eller hon.


 

Relaterade artiklar

Translate »
Close