NyheterSport

Gerard Piqué:s hands bäddade för rysk seger

Ryssland är vidare efter seger i straffar mot Spanien i Fotbolls-VM. Som väntat hade Spanien väldigt mycket boll 74% mot Rysslands 26%. Även fast Spanien hade bollen i princip hela matchen så räckte det inte till vinst.

Redan efter 12 minuters spel så var det 1-0 till Spanien. Det som såg ut som ett mål från Sergio Ramos var egentligen ett självmål från ryska backen Sergei Ignashevich. Matchen kändes lite som över efter Spaniens ledningsmål. Matchen blev ganska tråkig då spanska spelarna försökte stänga matchen. Ryssland hade inte mycket till anfall, så det skulle bli en lång match. så rätt jag hade, den blev dock längre än vad jag trodde. Ryssland får en hörna då gör Pique ett väldigt stort misstag, när han ska nicka bort bollen så får han bollen på handen. Misstaget är inte att han får bollen på handen, för det kan hända. Det som Gerard Piqué gör fel är att han sträcker på handen när han ska nicka bort bollen. Piqué ser mer ut som en skolpojke som räcker upp handen i klassrummet när han ska nicka bort bollen. En solklar straff, ett gult kort och dessutom så gör kvitterar Ryssland till 1-1 i 41:a matchminuten.

Det händer inte så jättemycket efter detta. Ryssland lyckas dra matchen till straffar. Fördel till Spanien tänker många. Ryssland målvakt Igor Akinfeev räddar alla fem straffar. Spaniens målvakt David De Gea släpper in två av fyra straffar. De Gea borde ha tagit minst en straff, så det var inte så imponerande av en världsmålvakt.

I nästa match som är kvartsfinal, så får Ryssland möta Kroatien.

Skribent: Gustav Andersson

Källa: Fifa.com

Bild. Getty Images

Relaterade artiklar

Translate »
Close