NyheterSport

Idag tror jag inte att Tysklands ledare applåderar

Det är nu klart att Tyskland blir sist i grupp F. Sverige vann gruppen. Efter att det blev klart att Tyskland inte får spela något slutspel så blev jag lite nyfiken. Det jag blev nyfiken på är hur det har gått för tidigare regerande mästare. 1998 vann Frankrike VM-guld, 2002 kom de sist i sin grupp.

2002 Vann Brasilen VM-guld, 2006 åkte de ut i kvartsfinalen mot Frankrike. 2006 Vann Italien VM-guld, 2010 kom de sist i sin grupp. 2010 Vann Spanien VM-guld, 2014 kom de trea i sin grupp. 2014 vann Tyskland VM-guld, 2018 sist i Sveriges grupp.

Det är ganska intressant fakta. Idag så kollade jag på Sveriges match, men i 85:e minuten kände jag mig väldigt säker på att Sverige inte skulle tappa sin 3-0 ledning över Mexiko. Så frågan var nu och Tyskland skulle vinna över Sydkorea. Det gick inte riktigt Tysklands väg idag. Hummels hade ett ypperligt läge att nicka in 1-0 till Tyskland. Bollen träffade axeln så det blev inget mål. Sydkorea gör mål i 92:a spelminuten. Det är klart att jag fick ett stort leende. Varför jag blev så glad beror mycket på att några tyska ledare var så kaxiga när de vann över Sverige. Karman bara fortsatte. Tyske målvakten Manuel Neuer agerade utespelare på slutet. Neuer har kanske drömt om att vara forward. Eller var kanske den förre målvakten José Chilavert hans idol. Chilavert var länge den målvakt som gjort flest mål i tävlingsmatcher. Det var väldigt komiskt när han försökte dribbla. Han tappade bollen på första försöket, en kontring och 2-0 till Sydkorea.

Jag kan tar gärna ett dåligt VM 2022 om Sverige vinner VM-guld. Det är inte så troligt, men vi är fortfarande kvar i VM.

Nästa match Sverige – Schweiz  3/7 16.00

Skribent: Gustav Andersson

Källa: Fifa.com

Bild: Getty Images

Relaterade artiklar

Translate »
Close