NyheterVärlden

EU vill straffa Storbritannien med avgift i samma nivå som Kina?

Läsare tycker till: Är detta verkligen rimligt? Diktaturfasoner från EU?

EU har nu i ett förslag satt samma avgift på visa för Brittiska medborgare på samma nivå som länder som Ryssland, Kina, och för att söka tillträde till den Europeiska unionen till en avgift på 50 Euro.

Länder som Ukraina och kommunistiska landet Venezuela får idag  gratis visa till EU, och frågan blir därmed varför man sätter ett demokratiskt land som nyligen var medlem i EU i samma nivå som ett land som Kina? Läsare menar detta är EU som vill straffa ett ”olydigt land” som lämnat Unionen.

EU kunde klassificera Storbritannien med Ryssland, Kina och Papua Nya Guinea genom att ta ut turister på £ 50 för viseringar efter Brexit.

Enligt förslag som utarbetats i Bryssel kunde brittiska semesterfirare nekas ett undantag som redan beviljats tiotals länder utanför blocket – inklusive Venezeula och Ukraina.
EU-kommissionens blueprint kan betyda att resenärer till kontinenten måste betala mer än 50 Euro för rätt pappersarbete.
Brexiteersförespråkare anser  detta är Bryssel sätt att skapa problem till förhandlingarna – och uppmanade Theresa May att ”svinga sin handväska” vid ett toppmöte i nästa vecka.


Källa:
Daily mail

 

Relaterade artiklar

Translate »
Close