NyheterSportSverigeVärlden

Sverige skickar polis till Ryssland under fotbolls VM

Svensk polisen ska vara rådgivande

Sverige kommer att delta med svenska poliser på plats under fotbolls VM 2018 i Ryssland. Syftet är att stödja och samverka med rysk polis i arbetet med ordning och säkerhet under genomförandet av mästerskapet.

Fotbolls-VM i Ryssland pågår mellan 14 juni och 15 juli 2018. Uppskattningsvis kommer mellan 4 000 och 5 000 svenska supportrar att vara på plats under grundspelet.

”Vårt uppdrag är att underlätta kommunikationen mellan svenska supportrar och rysk polis, och på så sätt stötta rysk polis i deras arbete med ordning och säkerhet under VM” säger Per Engström, kommenderingschef Noa.

Svensk polis har endast en rådgivande och förmedlande roll på plats i Ryssland. Vi saknar särskilda befogenheter, och vår säkerhet garanteras av den ryska polisen.

”Rysk polis ansvarar för säkerheten kring hela VM, inklusive säkerheten för svenska poliser, supportrar och andra svenska medborgare som vistas i Ryssland” säger Per Engström.

På plats i Ryssland samverkar svensk polis med Utrikesdepartementet och Svenska Fotbollförbundet för att bistå ryska myndigheter och svenska medborgare.

”Vår förhoppning med de här åtgärderna är att mästerskapet ska kunna genomföras på ett tryggt och positivt sätt” säger Per Engström.

Skribent: Christian Österman

Källa: Sweden abroad, Polisen

Relaterade artiklar

Translate »
Close