NäringslivPolitikVärlden

Europol och world economic forum i nytt samarbete

för att förbättra säkerheten på Internet

Europol och World Economic Forum (WEF) har tecknat ett Memorandum of Understanding (MoU) för att skapa en gemensam ram för att främja en säkrare cybermiljö för medborgare, organisationer och företag.

Syftet med detta samarbete är att utveckla ett mer robust och fjädrande globalt nätverkssäkerhetssätt genom att främja privat-offentliga partnerskap.

WEF har nyligen lanserat ett globalt Cyber ​​Security Center tillsammans med Europol, där de kommer att delta i gemensamma insatser för att förbättra kampen mot cyberbrottslighet genom utbyte av kunskap, expertis och information om cyberhot.

Europol och WEF kommer att utbyta expertis men inte begränsat till statistisk data, teknisk information eller cyberkriminalitet mellan de två parterna och samarbeta vid genomförandet av projekt inom gemensamma intresseområden.

Steven Wilson, chef för Europas Cyber crime Center (EC3) i Europol, sade ”Eftersom brottslingar hotar medborgarnas och företages digitala liv i allt större utsträckning är det viktigt för brottsbekämpningen att arbeta nära det globala näringslivet för att skapa en säker cybermiljö.

Europol har under många år stöttat WEFs cyberinitiativ och detta samarbetsavtal kommer att stärka vårt samarbete. Vi ser fram emot att arbeta med forumets globala cyber security center för att tillsammans bidra till att motverka cyber hot och att göra Internet till ett säkert ställe för alla.”

 

Skribent: Christian Österman

Foto: Europol

Källa: Europol, World Economic Forum

Relaterade artiklar

Translate »
Close