GranskningKrönikaLokala nyheter

Det första böneutropet i Växjö börjar idag fredag

böneutropet kommer att ske från Stiftelsen Växjö muslimers moské kl:13:00.

För ett tag sedan ansökte stiftelsen Växjö muslimer om att få göra böneutrop varje fredag under tre minuter och ansökan ledde till en omfattande debatter på sociala medier.

Polisen har beviljat stiftelsen Växjö muslimer tillstånd till högtalarutsändning från sin moské.

Invånarna kommer nu att få se fler poliser än vanligt i Växjö fredag den 25:e maj. En allmän sammankomst har beviljats vid Palladium, Storgatan samtidigt som den första högtalarutsända böneutropet kommer att ske från Stiftelsen Växjö muslimers moské kl:13:00.

Polisen menar på att dom kommer att finns på plats för att säkerställa människors rätt till religionsfrihet och möjlighet att besöka moskén och fredagsbönen dom kommer även finns på plats för att människor ska kunna delta i den allmänna sammankomsten på ett säkert och ordningsamt sätt deras mål kommer vara att man ska arbeta för att skapa trygghet och förebygga eventuella brott.
Det känns dock lite märkligt är att man från polisens sida ger ut tillstånd till en moské som öppet sprider antisemitism och som dessutom sprider budskap om att judar är Allahs fiender vilket skett tidigare i samband med insamlingar till Gaza men samtidigt hävdar att man säkerställer människors rätt till religionsfrihet .
”En hatisk, rasistisk och antisemitisk moské som ägnar sig åt att sprida hatpropaganda mot kristna och judar bör inte ha plats i vårt samhälle. Ännu mindre att tillåta denna hat, rasism och sekulär fobi får högtalare för att förgifta Växjö och resten av Sverige med sitt hat” har Bassam Al-Baghdady som är Ordförande på Centrum för Sekulär Bildning skrivit på sin hemsida.
Frågan som alla poliser och politiker bör ställa sig till sig själva är hur mycket man ställa sig bakom alla dom som en gång flytt förföljelse, och hur mycket man egentligen bryr sig om alla dom minoriteter i Sverige som blivit traumatiserade av religiösa fanatiker och där man får kraftig ångest av just utropen som är till för fredagsbönen, för dom människorna så står böneutropet för något helt annat än det gör för stiftelsen Växjö muslimers moské.
Skribent: Christian Österman

Relaterade artiklar

Translate »
Close