NyheterPolitikVärlden

Paraguay tredje landet som flyttar sin ambassad till Jerusalem

Paraguay flyttade sin ambassad till Jerusalem från Tel Aviv

Paraguay har på gjort historia på måndagen som flyttade sin ambassad till Jerusalem från Tel Aviv, bara dagar efter att USA och Guatemala gjorde det samma.

Paraguas president Horacio Cartes och premiärminister Benjamin Netanyahu som är Israels president och Reuven Rivlin med flera statschefer från båda länderna var närvarande vid den viktiga ceremonin.

Netanyahu tackar Paraguay för att dom hjälpa judar att fly från nazi Tyskland, Paraguay är nu tredje landet som flyttar sin ambassad till Jerusalem efter USA och Guatemala.

Invigningsceremonin ägde rum vid lunchtid på ambassadens nya hem i Malkha teknikparken, som också inrymmer den guatemalanska ambassaden.

Vid ceremonin lovordades Cartes som ”en stor vän av Israel och en stor personlig vän till mig, du är en otrolig vän, och jag måste säga att detta representerar verkligen vänskapen mellan våra två länder, men du gav det personligt uttryck. ” sa Benjamin Netanyahu

Förutom USA, Guatemala och Paraguay har ett antal andra länder uttryckt intresse för att flytta sina ambassader i Israel till Jerusalem, bland annat Honduras, Tjeckien och Rumänien.

Skribent: Christian Österman

Foto: Sebastian Scheiner / Reuters

Relaterade artiklar

Translate »
Close