KrönikaVärlden

Israel har all rätt att skydda sina medborgare

dödade "palestinierna" var terrorister

Medan stora delar av världen (inte minst den svenska vänstern) näsvist anser att israelerna brukar ”oproportionerligt våld” i kampen mot islamisterna

som försöker välla in från Gaza in i Israel med uttalande målet att döda så många israeler som möjligt och med det explicita målet att ”slita hjärtat ur dem” så börjar fler och fler vakna ur sin dvala.

Så här skriver exempelvis Nick Boles på Twitter (där han presenterar sig så här: Conservative Member of Parliament for Grantham, Stamford, Bourne & surrounding villages).

Missa inte denna läsvärda artikel: I said Israel should be ashamed – now I am the one who is ashamed. Daniel Sugarman skriver:

And I opened my eyes and saw what I had done.

I had fallen into the trap I had always been convinced I would not fall into. I had condemned Israel for defending itself.

There are things one can write about how Israel could have acted differently in the run-up to these attempts to charge the border. But I did not write about those in my original piece. I wrote that, by killing the Palestinians running towards them, the IDF was giving Hamas exactly what it wished for – martyrs for the cause.

I failed to acknowledge that, either way, Israel would be giving Hamas what it wanted. Shoot at those charging at you and Hamas would have its martyrs. Fail to shoot and Hamas would break through the barrier and bring suffering and death – its stated aim – to Israelis living only a few hundred metres away from that barrier. The march may have originally been, as it was declared to be, about Palestinians returning to the homes they had to leave 70 years before. But Hamas’s aim was far more straightforward – “We will take down the border and we will tear out their hearts from their bodies.”

Fastän Hamas själva ”erkänner” att minst 50 av de 61 (i självförsvar) dödade ”palestinierna” var terrorister tillhörande just terrororganisationen Hamas (med målet att radera inte bara staten Israel,

utan dessutom att mörda alla världens judar) så talar fortfarande svenska (och utländska) politiker om ”fredliga demonstrationer” och det är ett aldrig sinande fördömande i stil med ”fy på de onda israelerna!”

Vad skulle du säga om terrorister med det uttalade målet att radera Sverige och mörda alla svenskar stod vid landets gräns och försökte ta sig in? Skulle du inte vilja att ditt lands armé såg till att terroristernas plan inte lyckades?

Hur svårt kan det vara för fredsskadade svenskar (och andra) att förstå detta?

Skribent: Kim da Costa

Foto: Pixabay.com

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close