KulturMusik

Israelerna firade medan svenska vänstern ”så klart” surade

Medan vänstern surade så firade israelerna.

Knappt hann årets vinnare av Eurovision Song Contest, Netta Barzilai, landa på hemlandets flygplats innan den svenska vänstern påbörjade sitt förutsägbara eviga tal om att Israel bör bojkottas.

Aldrig någonsin gör vänstern något väsen av att länder som Vitryssland, Ukraina, Azerbadjan eller varför inte Ryssland deltar i nämnda tävling. Nej, den svenska vänstern är besatt av den lilla judiska remsan Israel.

Att de dessutom inte tog Netta Barzilais feministiska låt Toy till sina hjärtan är ett mysterium. Vänstern borde väl älska en rultig jänta som sjunger om att hon är fin som hon är och att grabbar inte ska behandla henne som vore hon en leksak?

En god vän till den undertecknad ryckte tack och lov ut och försvarade Israel och besvarade sakligt vänsterpartisternas dravel i Aftonbladet.

Tobias Peterson skriver i sin replik:

Självklart är israeliskan en värdig vinnare av ESC och Israel är en värdig kommande värd av sångtävlingen i Jerusalem nästa år, särskilt om man som skribenterna från Ung Vänster tycker mångfald är viktigt.

Israel står för mycket mångfald. Israel består av människor från hela världen, framförallt en judisk majoritet och en stor arabisk minoritet. Israels tredje största parti är ett arabiskt parti. I Israel finns religionsfrihet och hbtq-rättigheter som till och med saknar motstycke i många europeiska länder. 

Detta har han så klart helt rätt i.

Medan vänstern surade så firade israelerna. Inte mindre än 50 000 personer välkomnade hjältinnan Netta på Rabin Square i Tel Aviv.

Vi på Kronbladet gratulerar Netta till vinsten!
MAZAL TOV!

 

Skribent: Kim da Costa

Foto: Skärmdump från SVT

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close