Världen

Hjälten som räddade en flicka från våldtäkt blev mördad

En ung man som för 10 år sedan räddade en kvinna från våldtäkt

STORBRITANNIEN

När Abraham Badru var 14 år gammal år 2007 så räddade han en flicka från en gängvåldtäkt som genomfördes i London.

Tyvärr levde Abrahami fruktan i 10 års tid inför att någon skulle komma och hämnas för att han stod upp för en annan medmänniskas rättigheter.

Ett kriminellt gäng hade fått tag på en unga flickan när hon gick hem från skolan. Under två timmars tid drogs hon runt till tre separata platser för att våldtas, några av våldtäkterna begicks av minderåriga runt 13 års ålder. Tack vara Abrahams ingripande så räddades flickan och polisen säger att tack vare hans gärning så överlevde flickan de övriga skador hon orsakades.

För sin tapperhet blev Abraham belönad av Polisen med 500 pund, och fick en utmärkelse för civilkurage.

Abraham  stod upp i rättegången flertal gånger och satte gängledarna O’Neil Denton i fängelse och det avslutades med att Abraham  fick hot av okända personer med budskap att Abraham skulle vara en död man inom kort. Och under rättegången berättade även flickan om hur de höll fast henne :
En person i gänget tog ut en kniv och berättade för mig om jag inte gjorde vad de ville, de skulle skära upp mig.

Bild på förrövaren och våldtäktsledaren O’Neil Denton

@PA photo on rapster ONeil Denton

 

 

Den 25e Mars i år under sen vinternatt så blev hjälten Abraham Bardu kallblodigt mördad utanför sin mors hem i Östra London, och det spekuleras att det är medlemmar från de våldtäktsgänget som ligger bakom dådet.


Abraham Bardu när han tar studenten

Abrahams mor Ronke Bardu säger till pressen i England:

Min son har blivit lurad, i sista hand av det rättssystemet när han var så modigt stod upp för att stödja, som en rädd 14-årig pojke som ville göra det rätta för en annan flicka och medborgare i samhället.

”Flickan fick en ny identitet, ett nytt liv, hon var skyddad, som hon hade rätt. Abraham borde ha fått samma skydd. ”Han var också ett offer.”.

Polisen i London har nu utlyst en belöning på ca 200.000 Kr till de som kan ge värdefulla tips så att Polisen kan få tag på mördarna som tog Abrahams liv.


Foto: Daily Mail, PA
Källa:Daily Mail

Relaterade artiklar

Translate »
Close