GranskningNyheterStockholms län

Åtal för mord på gängledare i Bromma

mannen skjutits till döds dömdes första gången som tonåring

Sju personer åtalas för mord, medhjälp till mord, anstiftan till mord och framkallande av fara för annan. Brotten begicks i Mariehäll i Bromma november 2017.

I november förra året sköts en 28 årig man ihjäl under en vild biljakt i Mariehäll i Stockholm en kort stund senare hittades bilen brinnande.

”En person hängde ut genom bilrutan där bak med en pistol och började skjuta mot bilen framför” dom orden kom från ett vittne som såg biljakten och skjutningen i Mariehäll, Bromma.

Även ett automatvapen  hittades i bilen efter att polis provskjutit vapnet kunde man fastställa att det var det som var mordvapnet.

28-årigen var en av de ledande personerna inom den kriminella gruppen i Bredängsnätverket i som kommer ifrån Stockholmstrakten han hade under dom senaste åren spelat en avgörande roll i konflikten med Östberganätverket

En av männen som misstänks för mordet har tidigare 2012 misstänkts för ha mördat sin flickvän genom skott i huvudet, då friades mannen genom att han hävdade att det var ett vådaskott så han dömdes istället till tre års fängelse för vållande till annans död.

Rättegången är planerad att pågå i nio dagar med start den 22 maj  i säkerhetssalen i Stockholmstingsrätt.

 

Skribent: Christian Österman

Källa: Kammaråklagare Carolina Frohm, Polisen

Relaterade artiklar

Translate »
Close