GranskningNyheterPolitikVärlden

Studentrörelse ger 100.000 dollar i prispengar vid attack på Amerikanska ambassaden

nyheter om bombhotet rapporterades först av universitetets studentnätverk

IRAN

En grupp som kallas Irans rättighetssökande studentrörelse rapporteras ha spridda affischer som kräver en attack mot den amerikanska ambassaden i Jerusalem.

”Irans rättighetssökande studentrörelse kommer att stödja alla som förstör den olagliga amerikanska ambassaden i Jerusalem”, affischen är skriven på på farsi, arabiska och engelska, och har blivit översatt av oberoende personer till Free Beacon.

Det kommer att finnas ” 100.000 dollar i prispengar för den person som förstör den olagliga amerikanska ambassaden i Jerusalem”

Uppmaningen till en attack på den nya ambassaden är bara en av dom senaste eskaleringen av kampanjer från  islamister efter att Presidenten Donald Trump lovade att flytta ambassaden från Tel Aviv till Israels huvudstad Jerusalem.

”Irans rättighetssökande studentrörelse” Den som spränger ambassaden kommer att få en belöning på 100.000 dollar ”Det är nödvändigt att nämna att de åtgärder som Trump har gjort för att flytta den amerikanska ambassaden till Heliga Qods (Jerusalem) har lett till vrede och hat av muslimer över hela världen.”

”Tyvärr har terrorism riktad mot diplomater och ambassader blivit en central del i den islamska republikens kultur,” sa Michael Rubin, en före detta Pentagon-rådgivare och expert på skurk regimer. ”Terrorism är implemerat i den iranska skolan.

Denna belöning är mer en regel än ett undantag att beskylla Washington eller Jerusalem är bara ett annat sätt att rättfärdiga terroristverksamhet.”

Behnam Ben Taleblu, en forskare vid Stiftelsen för demokratiskt försvar beskriver affischen som avskyvärd och beskyller den iranska regeringsregimen för att främja denna attityden.

”Detta är inget annat än en inbjudan till  internationell terrorism av en studentgrupp som ser upp till världens främsta sponsorer för terrorismen, den islamska republiken Iran” sa han

 

Skribent: Christian Österman

Foto: Free Beacon

Källa: Adam Kredo

Relaterade artiklar

Translate »
Close