NyheterVärlden

En död flera skadade i Paris efter terrorattack

"återigen betalat priset av blod"

PARIS

Återigen har oskyldiga i Frankrike drabbats efter vansinnes dåd President Macron säger att Frankrike ”återigen betalat priset av blod” efter att ISIS hävdat att angriparen var en av sina jihadister.

En person död och fyra skadade efter att en knivbeväpnad man attackerat oskyldiga i Paris, ISIS hävdar att det är en av deras ”Jihadister”.

Polisen dödade angriparen efter att han rasat ihop på marken av ett hjärtstillestånd, enligt BFMTV.

Händelsen hände strax före Kl: 21:00 på lördag kvällen i Rue Monsigny i den franska huvudstaden nära Paris Opera Garnier.

Terroristen skrek ”Allahu Akbar” (Gud är stor på arabiska) enligt vittnen berättar åklagaren Francois Molins.

En poliskälla sa även att han skrikit ”Döda mig eller jag dödar dig.”

Två timmar efter attacken tillkännagav de franska myndigheterna att dom startar en terroristutredning över händelsen som åter igen skakat Frankrike.

Senare så meddelade ISIS  nyhetsbyrå Amaq att den misstänkte var en av deras soldater, som svar på terroristgruppens uppmaningar till anhängare att rikta in sig på medlemsländer till den amerikansk ledda koalitionen som bekämpar terroristerna i Irak och Syrien.

Enligt en officiell tjänsteman är gärningsmannen föddes i Tjetjenien 1997 och hans föräldrar har blivit anhållna, terroristen ska ha varit fransk medborgare men född i Tjetjenien tjänstemanen offentlig gjorde inte namnet eller någon annan information om angriparens identitet.

 

 

Skribent: Christian Österman

Foto: Thibault Camus/AP

 

Relaterade artiklar

Translate »
Close