KrönikaPolitikSverige

Varken Löfven eller Lövin bryr sig om de utsatta kvinnorna

Det är nog väldigt många som såg den senaste partiledardebatten. Det hetaste ämnet från debatten handlar om våld mot kvinnor. I alla fall ni som inte har sett debatten så debatterade Jimmy Åkesson (SD) och Stefan Löfvens (S) om varför sexualvåldet mot kvinnor har ökat.

Jimmy Åkessons version till att våldtäkterna ökar i Sverige är att det är flyktingar som står för den ökade procenten. Stefan Lövens kontrade med att prata om arbetsmarknaden.

Jag tror att de flesta vet vad Stefan Löfven menar. Det är såklart inte bra för kvinnor eller andra utsatta i samhället om det blir sämre villkor för arbetstagarna. Det som gör mig mest häpen är att Stefan Löfven tar upp detta ämne när vi pratar om att antalet våldtäkter i Sverige ökar. För mig låter det väldigt arrogant, det låter nästan som att han inte vill prata om ämnet. Sina egna funderingar kring arbetsmarknaden kunde han ha sparat till när jobbfrågan skulle diskuteras.

Miljöpartiets ena språkrör Isabella Lövin försöker rädda Lövens utspel men det gick inte så himla bra. Lövin referar även hon till den osäkra arbetsmarknaden. Hon hänvisar även till att Sverige har en av världens starkaste sexuallagstiftning . Detta hjälper dock inte alla utsatta kvinnor. För det första så är det för få sexualbrott som blir uppklarade. Då spelar det ingen roll hur bra lagstiftningen må vara. Sen för det andra tycker jag personligen att sexuallagstiftningen är för dålig men det är en annan fråga.

Att Jimmy Åkesson endast skyller på flyktingar tycker jag är fel. Det finns även många svenska män som utnyttjar kvinnor sexuellt. Så att skylla på att endast flyktingar våldtar är fel och det löser inga problem. Jag håller dock med om att alla flyktingar som begår grova brott ska utvisas. Löfven säger att det är upp till domstolarna att avgöra men nej Löfven det räcker inte.

Alla partiledare höll med om att det behövs fler poliser i Sverige. Vad väntar ni på? Ta er i kragen och lös problemet. Utbilda fler poliser, höj deras löner. För det är viktigt att alla kan känna sig säkra i Sverige.

 

Källor: Agenda 6 Maj, SVT

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Skribent: Gustav Andersson

Kontakta First Response & Security Consulting för utbildning med Hlr med Hjärtstartare!

Tags
Translate »
Close