NyheterPolitikVärlden

USA bryter avtal med IRAN

USA har under president Donald Trump bestämt att bryta avtalet som Barack Obama stiftade med den Iranska islamistiska regimen.

Avtalet som fanns gav ett stopp för utvecklande av kärnvapen, men i utbyte har gett Iran möjligheter för export och import av varor och upphävande av restriktioner.

Enligt president Donald Trump så var avtalet en ”katastrofalt” och ett ”pinsamt” genomförd, under president Barack Obamas tid. Presidenten fortsatte med att hotade Teherans ledare med ny huvudvärk om de fortsätter sin strävan efter ett massförstörelsevapen.

Om regimen fortsätter sina nukleära strävanden kommer det att få större problem än någonsin tidigare,” varnade presidenten.
”Det är klart för mig att vi inte kan förhindra en iransk atombomb under den rådande och rådande strukturen i det nuvarande avtalet”, sade han.
”Iran-affären är defekt i sin kärna.
Om vi ​​inte gör någonting, vet vi exakt vad som kommer att hända: På kort tid kommer världens främsta statssponsor för terror att vara på väg att förvärva världens farligaste vapen. ”

Iran president Hassan Rouhani svarade USA med följande kommentar:
 ”Jag har beställt Irans atomorganisation att närhelst det behövs kommer vi att börja anrika uran mer än tidigare.
Rouhani sa att Iran skulle börja ramla upp produktionen ”under de närmaste veckorna.”

Enligt olika bedömare som Kronbladet har pratat med:
Så verkar det som att strategin som nu används emot Iran, vara efter samma modell som tidigare användes emot Nordkorea och var då en lyckad strategi. Frågan som som nu spekuleras av de olika bedömarna, är att om det verkligen kommer att fungera emot en islamistisk stat.

Se video från Daily Mail, som är med engelsk tal:

Källa: Daily Mail
Foto: Wikipedia

Relaterade artiklar

Translate »
Close