NäringslivNyheterVärlden

Berlins ökända”spökflygplats” planeras att expanderas

Dom har inte hanterat en enda passagerare än men Berlins mycket försenade flygplats planerar redan att växa ytterligare.

Flygoperatörerna säger att de kommer att bygga en extra terminal för att hantera upp till 28 miljoner passagerare när Berlin Brandenburg flygplats planeras att öppna i oktober 2020.

Den nya flygplatsen har trotsat alla klichéer om tysk effektivitet ännu inte öppnats det var tänkt att den skulle öppnas under 2011 men byggproblem och tekniska förseningar såg till att datumen flyttades upprepade gånger och tvingade den tyska huvudstaden att vara beroende av två åldrande flygplatser efter kalla kriget.

Det enda som skett hittills är att kostnaden gått upp från 2 miljarder euro (2006) till 5,3 miljarder euro (6,36 miljarder dollar) till nu 2018.

Talespersonen för flygplatsen Hannes Hoenemann, sa på torsdagen den nya terminalen endast kommer kosta 100 miljoner euro.

Hannes Stefan Hoenemann tog över management på Corporate Communication för flygbolaget Flughafen Berlin Brandenburg GmbH (FBB) 1 september 2017.

 

Källa: Hannes Stefan Hoenemann, Flughafen Berlin Brandenburg

Foto: Wikipedia

Skribent: Christian Österman

Utbilda dig i Hlr med Hjärtstartare!

Relaterade artiklar

Translate »
Close