GranskningNyheterSverige

De misstänkta för terroristbrott är nu häktade

Kronbladet har tidigare skrivit om Tre personer har anhållits misstänkta för förberedelse till terroristbrott då även flera andra personer hämtades in till förhör.

Säkerhetspolisen genomförde måndagen den 30 april med stöd av Polismyndigheten insatser på flera platser i landet. Ingripanden gjordes i norra Sverige och i Stockholmsområdet.

Säkerhetspolisen har under en tid följt de misstänkta personerna. Till grund för detta ligger Säkerhetspolisens underrättelsearbete inom ramen för arbetet med counterterrorism.

Förberedelserna för det misstänkta brottet har pågått under en tid, men polisen har inte funnit i nuläget  indikationer på att ett attentat var planerat att ske under dom närmaste dagarna.

Under eftermiddagen/kvällen under Torsdagen hölls häktningsförhandlingar vid Solna tingsrätt mot de tre personer som greps och anhölls under måndags morgonen på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till terroristbrott.

Två av de misstänkta häktades på sannolika skäl för förberedelse till terroristbrott medan den tredje häktades såsom skäligen misstänkt för samma brott.

”Utredningen fortsätter nu med sedvanliga utredningsåtgärder, bland annat förhör med olika personer samt tekniska undersökningar. Eftersom utredningen är känslig och inne i ett tidigt skede kan jag inte lämna mer information för närvarande” sa chefsåklagare Per Lindqvist.

Senast den 17 maj måste åklagare besluta om åtal ska väckas mot de två personer som nu är häktade på sannolika skäl misstänkta för brottet. Avseende den person som häktades såsom skäligen misstänkt för förberedelse till terroristbrott har åklagaren nu en vecka på sig att presentera en sådan utredning att misstankarna når upp till sannolika skäl.

Källa: Polisen, Säpo,Chefsåklagare Per Lindqvist

Skribent: Christian Österman

 

Utbilda dig i Hlr med Hjärtstartare!

Relaterade artiklar

Translate »
Close