NäringslivNyheterPolitik

Snart vin och sprit på gårdarna nära dig?

Riksdagens har röstat igenom ett tillkännagivande med hjälp av Allianspartier och Sverigedemokraterna, som i syfte skall kunna ge gårdar i Sverige möjligheten att sälja lokalt producerade alkoholprodukter som vin och sprit.

Omröstningen i riksdagen för ett tillkännagivande gav siffrorna 151 mot 140. Regeringen inklusive Vänsterpartiet var emot omröstningen och menar att beslutet riskerar folkhälsan systembolagets monopol.

Tillkännagivande från Riksdagen, åsyftar att Systembolagets monopol kan bevaras och att genomförande av beslutet inte skall påveraka nuvarande ordning, utan gynna enbart lokala gårdars egen produktion.

Från tidigare år så har motioner inkommit exempelvis ifrån Moderaterna och Centerpartiet, men att då ville frågeställare även ha gårdsförsäljning genom att ge gårdarna rätten att sälja andra fabrikörers produkter.

Detta menar vissa bedömare, som har talat med Kronbladet, riskerar att urholka systembolagets monopol, frågan är nu ifall detta blir fallet med gårdagens omröstning i riksdagen.

Vad tycker du?

A) Ja, det är bra med gårdsförsäljning enbart med lokala gårdars produktion.

B) Ja, Ge gårdarna rätten att sälja egna och andra fabrikers produktioner.

C) Ja, det är dåligt för folkhälsan med gårdsförsäljning.

Läs frågorna där ovan, och svara här:

View Results

Loading ... Loading ...

Källa:

Riksdagen

Kronbladet

Självförsvarskurs för Kvinnor och tjejer

Relaterade artiklar

Translate »
Close