GranskningLokala nyheterNyheter

Skåne län var kantat av rattfylleri, bränder och rån

Valborgsfirandet är över och många ligger idag hemma bakis och väntar på att pizzeriorna ska öppna i vårat avlånga land, men precis som övriga år har natten och morgonen varit kantad av fylleri, slagsmål, mord och rån.

I Skåne län så har man precis som alla andra år firat med den Svenska traditionen bränna bil på inte mindre än tre platser, polis och räddningstjänst larmas till Bennets väg gällande tre bilar som brinner på en parkeringsplats, det kommer även in larm om brand i en personbil som står parkerad på Ekgatan på Västra Kattarp.

Även i Lund  sätts en personbil i brand som står parkerad på Vikingavägen där ett vittne ska ha sett två unga män sätta eld på bilen.

Polis och räddningstjänst skickas även till Drakgatan efter larm om brinnande lastpallar, intill en husfasad. Räddningstjänsten släcker branden, som inte tagit sig i fasaden. Branden medförde inga personskador, men tekniker kommer att undersöka platsen, i en utredning av vad som orsakat branden. En anmälan om misstänkt mordbrand skrivs.

Summering av Polisens arbete kl. 21.00 i Lund

* 17 personer omhändertagna på grund av berusning (Lag om omhändertagande av berusad person = LOB)
* 3 personer omhändertagna med stöd av 13 § Polislag – pågående eller risk för allvarlig ordningsstörning alternativt risk för eller avbrytande av brottslig handling
* 60 st. upprättade anmälningar om brott mot alkohollag
* 4 st. upprättade anmälningar om misshandel

Polis och ambulans skickas även till Skallgången där en trafikolycka inträffat. Enligt uppgift ska en person blivit påkörd av en personbil, som efter olyckan avviker från olycksplatsen.

På plats framkommer att  efter olyckan, där den påkörde trillat till marken, har flera maskerade personer hoppat ur bilen och tillgripit den påkördes ryggsäck.

Polis på plats hör vittnen till händelsen och en anmälan om smitning från trafikolycka och rån skrivs. Den påkörde är en man i 20-års åldern, och i nuläget finns inga uppgifter om att han behövde föras med ambulans för fortsatt vård.

I Helsingborg startar morgonen med uppgifter inkommer om inbrott i en verkstad i Rydebäck och vid kontroll visar det sig att det även varit ett inbrott och ett rån hos grannen.

Tre gärningsmän ska där ha brutit sig in, hotat och tilltvingat sig bilnycklar till en personbil som de sedan lämnar platsen i. Ärendet larmas ut till polispatruller i området och strax därefter får en polispatrull syn på bilen i närheten och försöker slå stopp.

Personerna i bilen vägrar dock att stanna och ett förföljande inleds. Färden går bland annat ut på E6 innan bilen kommer till Dalhem där de stannar och de tre männen i bilen springer. Samtliga tre grips i närområdet. Utredningsarbete kommer att pågå under morgonen och förmiddagen.

I Svedala krockar en personbil i en rondell på väg 108 och föraren uppges lämna bilen till fots, och anträffas av polis gåendes längst vägen.

Mannen, född -92, omhändertas för provtagning misstänkt för rattfylleri. Han är även misstänkt för grov olovlig körning, smitning från trafikolycka samt brott mot alkohollagen då alkohol anträffas i bilen som misstänks vara ämnat för försäljning.

 

Källa: Polisen

Skribent: Christian Österman

 

Utbilda dig i Hlr med Hjärtstartare!

Relaterade artiklar

Translate »
Close