Sport

Var lite ödmjuk Zlatan

Nu är det officiellt  Zlatan spelar inte i VM. Det har varit en cirkus kring huruvida Zlatan ska spela i landslaget eller ej. Det är säkert många som är förvånade att Sverige över huvud taget är med i VM.

Att vi slog ut Italien är i sig en bragd. Att det svenska landslaget dessutom klarade av detta utan Zlatan är  imponerande det också.

Jag har följt Zlatan i hur många år som helst: Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG och Man U. Han har varit våran lysande fotbollsstjärna i hur många år som helst. Visste dock att flytten till LA Galaxy, var ett tecken på att Zlatan slutar med toppfotbollen och satsar på karriären efter fotbollen. Så att Zlatan inte är med i VM är i sig ingen överraskning.

Jag har dock lite svårt att släppa några uttalanden från Zlatan senaste tiden:

”We are Zweden”

”Jag är det nya Sverige, jag har satt Sverige på kartan. Folk vet vad Sverige är tack vare mig och det är handlar inte om att vara arrogant för det är fakta”

”Landslaget har inte vunnit någonting”

Ibland är det hårfint med att vara kaxig och arrogant. Att byta utan Z mot i S i Sweden när landslaget kom till VM utan Zlatan är bara arrogant.

Det finns många som har satt Sverige på kartan: H&M, IKEA, VOLVO, SCANIA, ABBA

Det Finns självklart många personer som vunnit det störa inom sin sport:

Peter Forsberg, Magdalena Forsberg, Ara Abrahamian, Björn Borg, Ingemar Stenmark

Landslaget har fått två medaljer totalt i VM-mästerskap. Inget var med Zlatan. Zlatan har vunnit Holländska, Italienska, Franska och Spanska ligan. Champions League har Zlatan inte lyckats vinna. Så de länder han satt på kartan är Holland, Italien, Frankrike och Spanien. För att köpa argumentet ”Folk vet vad Sverige är tack vare mig och det är handlar inte om att vara arrogant för det är fakta” Så hade det krävts lite mästerskapsmedaljer och minst en Champions League-vinst.

Du är grym Zlatan, men var lite ödmjuk ibland.

 

Skribent: Gustav Andersson

 

Försvara dig i trängda situationer!

Relaterade artiklar

Kolla också

Close
Translate »
Close