NäringslivSverige

2 maj ska deklarationen vara inne

Snart är det den 2 maj som är sista dagen att deklarera. Här kommer några tips till dig som inte har deklarerat ännu.

Kom ihåg att anmäla konto dit du vill ha skatteåterbäringen i samband med att du deklarerar. Det kan du göra direkt i e-tjänsten. Skatteverket gör inga automatiska utbetalningar om det inte finns ett anmält konto.

Ska du bara godkänna deklarationen gör du det enkelt i appen, via sms eller telefon. Ska du göra tillägg eller ändringar i deklarationen är det bäst att använda e-tjänsten.

Det finns många fördelar med att deklarera digitalt i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1. Flera uppgifter är redan ifyllda, summeringar och överföringar sker automatiskt och skatten räknas ut direkt. Om du deklarerar digitalt senast den 2 maj får du din eventuella skatteåterbäring redan i början av juni. Dessutom får du en kvittens på din inlämnade deklaration.

Håll koll på ditt närmaste servicekontors öppettider om du vill lämna in din deklaration på papper. Skatteverket har nämligen inte längre brevlådor utanför service- eller skattekontoren.

Du kan förstås också posta din deklaration till den adress som står på blanketten.

Du kan ansöka om anstånd med deklarationen om du behöver mer tid för att till exempel få fram viktiga underlag till den. Det gör du på Mina sidor på skatteverket.se. Då får du lämna in deklarationen senast den 16 maj istället.

 

Källa: Skatteverket

Foto: Skatteverket.se

Skribent: Christian Österman

Försvara dig i trängda situationer!

Relaterade artiklar

Translate »
Close