Sport

Zlatan kommer inte spela i VM

Nästan allting tyder på att Zlatan inte kommer spela i VM. För det första så kräver förbundskaptenen ”Janne Andersson” att de spelare som vill spela i VM ska kontakta honom.

Zlatan har inte kontaktat Janne Andersson och kommer inte göra det heller. För det andra tvivlar jag på att Janne Andersson vill ha med Zlatan i sin trupp.

För det tredje så är Zlatan numera mer en affärsman än en fotbollsspelare. I senaste matchen när LA Galaxy spelade borta mot Chicago Fire hade norrmannen Ola Kamara ett friläge. Zlatan valde istället att skjuta från en snäv vinkel.

Om Zlatan hade fått liknande läge i VM hade han säkert skjutit istället för att passa. Laget är viktigare än jaget. Att Sverige fick VM-brons 1994 berodde på att Sverige spelade som ett lag.

Zlatan är kanske Sveriges bästa spelare genom tiderna. Zlatan är dock inte samma spelare som han var innan han blev skadad 20 april 2017.

Att Zlatan skrev på för La Galaxy är ett tydligt tecken på att fotbollen inte längre är nummer ett för han. Det är heller ingen slump att Zlatan 10 dagar efter Manchester United åkt ur Champions League skrev på för La Galaxy.

Alla förstår att Zlatan inte har åkt till LA för att MLS är en bra liga. I LA finns det många betydelsefulla personer som kan hjälpa hans varumärken att glänsa.

Att Zlatan inte har varit tydlig med om att han kommer spela i VM eller ej är bra för affärerna. De flesta svenska tidningar skriver dagligen om Zlatans närvaro i VM eller ej.

Det är väldigt bra publicitet. Mer publicitet innebär att Zlatan som varumärke förstärks, detta leder till att Zlatan kommer sälja mer kläder av sitt eget klädmärke A-Z. Zlatan var förut kung på planen, nu är han kung i arbetslivet.

62 mål för landslaget vilken legend, tack Zlatan Ibrahimović.

 

Källa: Sverigeslandslag, lagalaxy, uefa,  a-z

Foto: USA Today Network                                                                                                                                                                  

Skribent: Gustav Andersson   

Självförsvarskurs för Kvinnor och tjejer

Relaterade artiklar

Translate »
Close