Mat & Bak

Kycklinglasagne med bacon och fetaost

Lasagne är alltid lika populärt och går att laga till så det passar alla.

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 pkt bacon 140 g
  • olivolja
  • 11 st lasagneplattor torkade
  • 200 g fetaost
  • 2 dl riven ost

Tomatsås

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 msk oregano torkad
  • flingsalt
  • nymald peppar

Vit sås

  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1 krm muskot malen
  • flingsalt
  • nymald peppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Gör så här:

1. Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, buljongtärning och oregano. Koka under lock 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Vit sås: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med mjöl-ken, lite i taget och sjud 5–10 minuter. Rör om då och då så att såsen inte bränner vid. Smaka av med muskot, salt och peppar.
3. Putsa och skär kycklingen i små bitar. Strimla baconet. Stek kyckling och bacon i en stekpanna med lite olja.
4.Smörj en ugnsfast form. Varva vit sås, lasagneplattor, kyckling och bacon, smulad fetaost och tomatsås. Börja och avsluta med vit sås. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen 40–45 minuter.
Skribent: Mattias Wåhlin

Självförsvarskurs för Kvinnor och tjejer

Tags

Mattias Wåhlin

Ansvarig för lokala tidningar

Kolla också

Close
Translate »
Close