Ungdom

Använd rätt rengöringsprodukter för din hud

Vi tonåringar är väldigt dåliga på att ta hand om vår hud på rätt sätt  och att se till så att den är ren, fin och mår bra. 

Vår högsta prioritet är egentligen att ta hand om vår egen hud och  kropp, även om vissa inte vet det än. Vår hud går ständigt i angrepp  både dag som natt.

Det är inte bara från damm och föroreningar , utan  även från överskottsfett och döda hudceller som huden själv  producerar . När orenheter lagras kan de täppa till porer och orsaka  problem som till exempel skönhetsfläckar och minskad elasticitet.

Därför  är rengöring av huden en så viktig del av vår hudvårdsrutin. Och därför  är vår högsta prioritet att ta hand om vår hud och kropp, för att faktiskt  se till så att den mår bra och inte förstörs.

Att ta hand om sin hud är  enkelt. Följ dessa trestegs rutinen varje morgon och kväll, det tar bara  några minuter och belöningen är vacker och len hud livet ut.

Börja med rengöring. Det är jätteviktigt att vi använder rätt produkter  som passar till vår hud, vi alla är ju olika. Men tvål kan förstöra den  känsliga ansiktshuden på viktiga oljor och bidra till för tidiga  ålderstecken.

Rengöringsprodukterna är speciellt utformade för att  rengöra på djupet samtidigt som fuktbalansen bevaras och huden  skyddas. Ta ansiktsvatten genast efter rengöringen. Det tar bort alla  eventuella makeup rester , andra orenheter , återställer också hudens  naturliga pH-värde och förbereder den för att få ut det mesta av en bra  fuktkräm.

Till sist ska vi ta fuktkräm som förutom att ge huden den fukt  den behöver för att må bra och se vacker ut, skapar fuktkrämen en  osynlig barriär som både hindrar fuktförlust och skyddar huden mot  miljöskador.

Använd rätt rengöringsprodukt för din hudtyp i stället för  tvål, för att skonsamt ta bort makeup och orenheter utan att beröva  huden på fukt. Gå aldrig och lägg dig utan att först ta bort din makeup!

Foto:Healthable

Skribent: Marielle Österman

Utbilda dig i Hlr med Hjärtstartare!

Relaterade artiklar

Translate »
Close