GranskningLokala nyheterStockholms län

Polisinsats vid fotbollsderby på Friends Arena

Söndag den 15 april var det fotbollsmatch på Friends Arena. Stockholmspolisen arbetade med en särskilt uttagen polisinsats för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås.

”Dagens polisinsats innebar ett behov av färre polisingripanden än vad en derbymatch i Stockholm brukar göra. Det är positivt. Polisen arbetar tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning för att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar! sa Christoffer Wedelin, kommenderingschef för polisens insats.

Polisens insats har fram till klockan 19.30 den 15 april lede till följande

En anmälan om upplopp. Det skedde på Solna station innan matchen. En person är gripen och anhållen misstänkt för inblandning.

En anmälan om hets mot folkgrupp, det efter en gest som gjordes av en person inne på arenan. Personen är delgiven misstanke samt har getts tillträdesförbud ett år efter beslut av åklagare.

Två anmälningar om skadegörelse, en utanför och en inne på arenan. En av dessa personer har också tagits om hand enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

En person har anmälts för brott mot ordningslagen då han eldat med bengalisk eld utanför arenan. Personen har getts tillträdesförbud sex månader efter beslut av åklagare.

Det har tänts bengaliska eldar inne på arenan och anmälan om brott mot ordningslagen kommer att skrivas i dessa fall.

Källa: Polisen i Stockholms län

Foto: Friends Arena

Skribent: Christian Österman

Utbilda dig i Hlr med Hjärtstartare!

Relaterade artiklar

Translate »
Close