NäringslivVärlden

Miljardären Karl-Erivan Haub försvunnen i en vecka

Familjen till den tysk miljardär har gett upp hoppet om att finna honom levande en vecka efter att han har försvunnit i de schweiziska Alperna, berättade hans företag på fredag.

Karl Erivan Haub, den 58-årige arvingen till Tengelmann imperium, tränade skidtävlingen inför Patrouille des Glaciers, när han försvann under Schweiz berömda topp Matterhorn, belägen vid den södra gränsen vid Italien.

Han sågs senast på lördag morgon när han tog sig upp med en lyft med skidor och en dags utrustningen, han rapporterades saknas till polisen följande morgon efter att han inte kommit tillbaka till sitt hotell i den schweiziska semesterorten Zermatt.

Tengelmann gick ut i ett uttalande på fredag ​​via familjens vägnar  ”att under så under så extrema klimatförhållandena i ett glaciärområde finns det inte längre någon sannolikhet att Karl-Erivan Haub överlevt.”

Det sa att sökandet efter Haubs kropp kommer att fortsätta och företaget kommer att betala alla kostnader för det.

”Den här olyckan är en fruktansvärd tragedi både för familjen Haub och hela familjeföretaget, och det är obegripligt för alla, säger Tengelmann talesman Sieglinde Schuchardt.

Haub är född i Tacoma, Washington och hans bror Christian har varit VD för Tengelmann sedan 2000. Familjens förmögenhet uppskattas till över 3,7 miljarder dollar.

Tengelmanns huvudföretag är  Obi och  KiK de är också delägare i Netto och  Zalando.

 

Foto:Die Welt

Skribent: Christian Österman

 

Utbilda dig i Hlr med Hjärtstartare!

Relaterade artiklar

Translate »
Close