GranskningNyheterVärlden

Den politiska agendan blodspengar och makt mot tystnad

De senaste sanktionerna av de Amerikanska påföljderna som riktat sig mot ryska företag bidrar till landets budget ökar i stället för att skada den, säger Konstantin Korischenko, tidigare vice ordförande för centralbanken i Ryssland (CBR).

De Amerikanska sanktionerna syftar till att skjuta bort Ryssland från internationella vapen marknaden inklusive delar av de Washington allierade till förmån för den amerikanska vapenindustrin har den Rysslands Tech Corporation, Rostec sagt.

”Trenden att Rysslands ekonomi stärks kommer att fortsätta, främst för att Ryssland för närvarande har ett överskott i betalningsbalansen”, säger Korischenko och förklarar att ”detta beror till stor del på stigande oljepriser”.

”Vi har inte sett ett sådant pris för olja sedan före krisen 2014”

”Allt detta innebär en ökad lönsamhet som nu bildas av att den ryska statsskulden och kommer att locka aggressiva investerare och det kommer också att medföra kapitalinflöde och förstärkning av rubeln. ”

”Hittills finns det ingen anledning att tro att det kommer stanna till” sa Korischenko.

På en presskonferens i Ankara meddelade Putin att Ryssland skulle skynda på sitt leveransdatum för S-400 försvarssystem som nu kommer att ske efter att man undertecknat ett avtal mellan de två länderna i december trots invändningar från dom NATO-allierade.

Tidigare har de två ledarna kommit överens om att bygga kärnkraftverk på landets sydkust som dessutom kommer att byggas av ett ryskt företag till en kostnad av 20 miljarder dollar.

Majoriteten av missiler som riktade sig mot syriska civila och militära anläggningar slogs ut, enligt den ryska generalstaben lyckades det Syriska flygförsvaret slå ut 71 av de 103 projektilerna. USA nekar till den uppgiften.

Damaskus säger att den USA ledda attacken mot Syrien var en reaktion från väst över de militära framsteg och bekämpandet av de västerländsk stöda rebellerna och uppmanade det internationella samfundet till att fördöma den ”barbariska handlingen”.

Attackerna möttes av det Syriska folkets höga moral kommer inte utan påverka Syrians beslut i kampen mot islamistiska terrorister, som Damaskus kallar ”ett verktyg för västmakterna”

När det syriska upproret övergick i inbördeskrig 2011 fanns i princip två stridande grupper: den syriska regimens soldater och oppositionen, som främst bestod av avhoppade soldater och kallade sig Fria syriska armén (FSA).

Idag är kriget betydligt mer komplext, Ryssland, Iran, Turkiet, Saudiarabien och USA har alla sina egna trupper eller finansierar milisgrupper runt om i landet.

Kurdiska soldater, Hizbollah-män från Libanon, andra shiamuslimska miliser och legosoldater från Afghanistan och Pakistan slåss med regimen varandra och den ISIS terrorister som dessutom hoppar runt som legosoldater.

Den viktigaste aspekten av bevisen som fram kommit till England är inte inte bara från ”anonyma källor” utan även foton och videos från de ökända White Helmets som hävdar att de räddar människor i Syrien, men dom är välkända för alla Syrier som brukar ansluta sig till terrorister.

2018 den 10-11 April kom det rykten om att tre passagerarflygplan landat på Mihrabad som är  flygplatsen i Teheran, det fanns ingen informationen om varifrån dessa flygplan kom ifrån på skärmarna i inkomsthallen som var mörka (ingen information gavs ut), men troligen kom dessa plan från Syrien ..ryktena sa att Bashar Alassad var ombord tillsammans med familj.

Samtidigt så landade Syriska Mig 32 plan på Shahid Vahdat militära flygplatsen i Dezful och även på den militära flygplatsen nr. 15 i Kermanshah och Tabriz.

En högre tjänsteman i Damaskus berättade att den Syriska regeringen evakuerades för flera dagar sedan tack vare en varning från Ryssland.

”Vi hade en tidig varning från Ryssland angående attacken och alla militära baser evakuerades för ett par dagar sedan,” sa tjänstemannen.

Frågan alla borde ställa sig,  finns det en speciell sida eller är alla civila världen över utsatta för ekonomiska faktorer?… skulle det kunna vara så att hela världen samarbetar sinsemellan och vi dödliga endast är brickor i ett enda stort företagande.

Antalet medlemsstater i Förenade Nationerna är för närvarande 193 stycken. Vatikanstaten är den enda suveräna staten i världen som har valt att inte vara medlem. Palestina, Taiwan, Västsahara och Kosovo är ännu inte internationellt erkända som självständiga stater och kan därför ej heller bli medlemmar i FN.

Anfallet i Syrien kommer som en direkt följd av den påstådda kemvapenattack som regimen i Syrien anklagas ligga bakom men inga bevis har lagts fram.

Syriens allierade Ryssland och Kina har kallat den samlade attacken för ett brott mot internationell rätt, USA, Storbritannien och Frankrike får stöd från bland annat EU och Nato för attacken det märkliga är att inga dödsoffer har rapporterats efter attackerna, tre personer ska ha skadats.

Sverige sitter under 2017 och 2018 som icke-permanent medlem i säkerhetsrådet tillsammans med de fem permanenta medlemsländerna Frankrike, Kina, Storbritannien, Ryssland och USA, samt nio andra icke-permanenta medlemmar.

Det ligger i Sveriges intresse att som ett öppet och omvärldsberoende land bidra till och slå vakt om den internationella ordning där FN och dess säkerhetsråd är kärnan. Under juli 2018 innehar Sverige ordförandeskapet i säkerhetsrådet.

Reuters, Afp, Yle, AP, NBC, RT, Aftonbladet, Rafiq Baban, Vita huset, Fox News, Regeringskansliet, Kurdistan Regional Government, m.fl

 

Skribent: Christian Österman

 

 

Utbilda dig i Hlr med Hjärtstartare!

Relaterade artiklar

Translate »
Close