Ungdom

Varför ska man träna Yoga

Många av oss tonåringar känner att vi inte orkar, eller har tiden att träna. Kanske planerar man in tiden men slutar upp med att säga, “Näh” och kollar TV:n, mobilen eller datorn istället.

Men vad vi kan välja istället är att göra några minuter Yoga om dagen.

Men varför Yoga? Vad är det bra för? Jo….

1. Forskarna på University of Washington har upptäckt att vanliga yoga övningar kan hjälpa till med att stoppa sockerbehovet, förbättra andning och hjälpa med vårt känsliga medvetande. Man börjar tänka mycket mer på vad maten vi äter gör med vår kropp, vilket då ger oss som övar Yoga mer och bättre kontroll på vad vi äter och hjälper oss att göra hälsosamma beslut.

2. Oxyford University upptäckte att de som övar Yoga bara en gång i veckan, sov bättre, hade lägre blodsocker och var mycket lugnare än de som inte övade Yoga. Detta leder också då till att de hade ett mycket mer avslappnat och gladare tänkande.

3. Där finns även viktiga bevis som tyder på att Yoga hjälper människor att gå ner i vikt. Genom dess förmåga att balansera hormonerna på en annan nivå, motstå sockerbehov och bränna kalorier vilket standard workout ska man träna som helst.

Det tycks vara så att det populära ordet “Yoga Body” faktiskt har lite bevis bakom det hela. Faktiskt så har Yoga bevisat att det hjälper kroppen med att bli mer flexibel, lindra migrän, förbättra ens hållning, lindra ryggsmärta och öka immunförsvaret.

Foto: Awaken

 

Skribent: Marielle Österman

Relaterade artiklar

Kolla också

Close
Translate »
Close