Lokala nyheterNyheterPolitikVärlden

Precisions Attacker mot Syrien har pågått under natten

I en Tv sändning från Vita huset berättar Presidenten  ”För en kort tid sedan beordrade jag att dom Amerikanska styrkorna ska inleda Precisions Attacker på mål som hör samman med den Syriska diktatorn Bashar al Assad kemiska vapen arsenal”

Trump bekräftar även att den militära insatsen är en ”kombinerad operation” med Storbritannien och Frankrike.

 

Video på attack i Syrien.

 

Premiärminister Theresa May bekräftade att hon hade beordrat dom brittiska styrkorna att genomföra ”samordnade och riktade attacker för att försämra den syriska regimens kemiska vapenkapacitet och avskräcka  användning av kemiska stridsmedel”.

”Detta är första gången jag som premiärminister måste fatta ett beslut att beordra våra väpnade styrkor i strid och det är inte ett beslut jag tagit lätt på”sa Theresa May

”Vi kan inte tillåta att användningen av kemiska vapen normaliseras – inom Syrien, på gatorna i Storbritannien, eller någon annanstans i vår värld.” tillade hon.

Försvarsdepartementet sade att brittiska styrkorna anslöt sig till de allierade styrkornas attack på Syrien klockan 2 på morgonen brittisk tid.

Fyra RAF Tornado GR4s skickade skuggmissiler på en militäranläggning en tidigare missilbas, ca 24.14 km väster om Homs som är en gammal stad i västra Syrien.

USA:s försvarsdepartement säger att militäråtgärden var ”proportionerlig” och ”särskilt inriktad på att försämra Assadregimens förmåga att använda kemiska vapen och avskräcka ytterligare sådana handlingar”.

Franska presidenten Emmanuel Macron sa att Frankrike hade anslutit sig till USA och Storbritannien för att inrikta sig på ”den syriska regimens kapacitet att producera och använda kemiska vapen”

 

Källa: Vita huset, USA:s försvarsdepartement, Premiärminister Theresa May, President Emmanuel Macron

Foto: Tass

Skribent:Christian Österman

 

Utbilda dig i Hlr med Hjärtstartare!

Relaterade artiklar

Translate »
Close