NyheterPolitikVärlden

Attacken i Syrien ett maktspel

Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov berättade för reportrar i Moskva att påståenden om den misstänkta gasattacken är en fabrikation.

Attacken kom timmar efter att USA:S FN-ambassadör, Nikki Haley sagt i FN:S säkerhetsråd att ”USA uppskattar att Assad har använt kemiska vapen i Syrien minst 50 gånger.”

Har en kemisk vapenattack hänt, ”Ja det har hänt” har USA:S FN-ambassadör Haley sagt till journalister före mötet i FN. ”USA, England och Frankrike har alla analyserat det och alla säger, ”Ja det har hänt”  Tre separata analyser har återkommit och alla har samma resultat över analyser för att det skett”

Tysklands kansler Angela Merkel sa att attackerna från USA, Storbritannien och Frankrike mot Assad regimen i Syrien var nödvändig och ett lämpligt svar på den misstänkta kemiska attacken i Douma.

”USA och dess allierade bombade civila och militära anläggningar i Syrien, som bryter mot FN-stadgarna och internationell rätt” sa Rysslands president Vladimir Putin, som ett svar på det Amerikanska, Engelska och Franska attacken på målen i Syrien.

Video: Fox News

 

Moskva och Teheran har varnat för att det skulle bli konsekvenser om dom allierade anfaller på Syrien.

En högre tjänsteman i Damaskus berättade att den syriska regeringen evakuerades för flera dagar sedan tack vare en varning från Ryssland.

”Vi hade en tidig varning angående attacken från Ryssland och alla militära baser evakuerades för ett par dagar sedan,” sa tjänstemannen.

Källa: Fox news, Al jazeera, RT, FN

Skribent: Christian Österman

 

 

 

Utbilda dig i Hlr med Hjärtstartare!

Relaterade artiklar

One Comment

  1. Det kommer bli fler plötsliga ” kemattacker ” på terroisterna ju mer terroisterna förlorar! ” Attackerna ” kommer ALLTID när terroisterna får stryk av Assad! Och IS anknutna terroisterna vet att väst struntar i bevis.

Translate »
Close