Lokala nyheterNyheterVärlden

Arabländer försvarar Israel och fördömer Hamas

Kronbladet har tidigare rapporterat om upploppen som som sker mot den Israeliska staten, nu kliver Arabländer in för att försvara Israel i den nuvarande våldsvågen vid gränsen till Gaza.

Samtidigt så fördömer de även Hamas för deras agerande gentemot det Palestinska folket, under tiden så fördömer Svensk media Israels försvar av sina medborgare och kallar Israels agerande för en ockupation av landmassa samt brott mot de mänskliga rättigheterna.

Det Israeliska Utrikesdepartementets Arabisktalande avdelning är förvånande är att det nuvarande språket som sker mot Palestina på grund utav det som sker vid gränsen mellan Israel och Gaza,  kommentarerna som sker från dom Arabisktalande länderna är ett kraftigt motstånd över brotten mot de mänskliga rättigheterna som Hamas och Palestina begår mot sin egen befolkning.

För ca en vecka sedan dödades 15 palestinier och mer än 750 skadades av israelisk beskjutning när 30.000 demonstranter i Gaza marscherade till gränsen mot Israel i en våldsam demonstration som organiserades av Hamas.

”Världen måste höra om skadan Hamas gör mot Gazas invånare och vara neutrala istället för att välja tystnaden över Hamas beteende och peka finger mot Israel ”skrev en person från Saudiarabien.”

Tusentals palestinier har kastat stenar och rullat brinnande däck mot IDF-soldaterna medans även terrorister  från Hamas försöker utföra attacker under demonstrationerna som sker under täckmantel för att kunna ta sig igenom säkerhetsparametrarna för på så sätt attackera den civila befolkningen inom Israels gränser.

Under  förra fredagen samlades ca 10 000 palestinska demonstranter vid gränsen och brände tusentals däck och slängde Molotov-cocktails mot IDF-soldaterna.

Ynet News, Yonatan Gonen, chef för det Arabisktalande delen vid Digital Diplomacy-teamet i Israels utrikesdepartement sa ”Inlägg var fulla av tusentals som demonstrerade mot Hamas och Palestinas agerande”

Det är ingen tvekan om att terrororganisation Hamas försöker stoppa valfriheten för fred samt sprider hat och våld,  Israel är en Internationellt erkänd stat och ska behandlas där efter och inte som idag där man låter terrorism få ett fritt spelrum som skyddas av Arabstater och FN.

Källa:Regeringen, Ynet News, World israel news, Aftonbladet, Expressen, Metro, m.fl

Foto: Twitter

 

Skribent: Christian Österman

 


Försvara dig i trängda situationer!

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close