Lokala nyheterVärlden

Uppdatering angående vansinnesattacken i Münster

Polisen söker efter ett motiv till hans agerande, utredarna talar främst med familjemedlemmarna och Polisen har fått mottagit avskeds-mail där Jens R säger farväl till familj och vänner.

I en anmälan hävdade han speciellt att en läkare har felbehandlat honom, enligt undersökningar framgår det att Jens R.,varit en framgångsrik industridesigner, som inte klarat av  nedgång inom sitt framgångsrika företag. Som en berömd kandidat från Münster University of Applied Sciences, hade frilansaren skapat en lampa som han patenterat och som gjort honom otroligt rik.

Hans skapelse blev en blockbuster han tjänade extrema summor pengar, han ägde fem bilar, hyrde ett stort lager i Münster och två lägenheter i Sachsen Pirnitz och Heidenau.

Men nu då framgången var borta, var hans verksamhet inte som den varit, Designerns företag var i fritt fall. Jens R. var nu missnöjd och beskyllde alla andra för sin krasch. Hans sinne infekterades av hat och ilska, hela han mörknade i sinnet och hatet blev den drivande faktorn, enligt källor i grannskapet.

Med sina föräldrar i Brilon i Sauerland blev han allt oftare osams. Han skyllde sin far för sina personliga problem eftersom han påstått att han hade missförstått honom. Han slogs också med vännerna och det hela började med några slagord. Vid något tillfälle märktes oftare psykiska störningar, det skedde även med Polisen och Åklagare. Mellan 2015 och 2016 uyredde man Jens R. för bedrägerier, olyckshändelser och egendomsskador. Alla åtalen lades ner på grund utav bristande av bevis.

Den 48-årige Jens R. hade tre lägenheter två i Östtyskland och en i Münster. Alla lägenheterna har redan undersökts av Polisen, Man har inte hittat något som kan ge ett bevis till ett politiskt motiv.

17:51:Gjorde utredarna husranskan i en av lägenheterna och där hittade man flera gasflaskor, plåtdunkar, bioetanol och bensin i den 48-åriga misstänktes bostad.

Polisen och åklagaren Münster sa i ett pressmeddelande på söndags eftermiddagen att syftet med utredningen just nu var att avgöra i vilket syfte förövaren hade för att inneha ämnena i sitt hem.

”Hittills finns inga tecken på politiska motiv av förövaren och eventuell delaktighet uppstår” sade polischef Hajo Kuhlisch i Münster.

”Men vi har hittat tecken till orsakerna över hans agerande som är baserat på hans personlighet.”

Inrikesministern uppmanade media för att inte spekulera runt gärningsmannen och hans möjliga motiv.

Han betonade vidare att även om absolut säkerhet inte är fullt möjligt, måste vi göra allt för att minska sådana brott i framtiden ”

Han betonar samhällets sammanhållning: ”Under sådana här tillfällen måste vi stå enade. Så snälla fortsätt att stödja säkerhetspersonalen och räddningsteamet för att skydda våra medborgare. ”

Polisen söker inte efter andra förövare. Det finns inga bevis för att andra misstänkta var inblandade i brottet – det är baserat på en enskild terroristhandling, sa polisens taleskvinna på söndagen.

Information som framkommit är att Jens R. gick på psykiatrisk behandling. Han var även känd för de sociala myndigheterna i Münster på grund av hans abnormiteter.

 

Bilder : Twitter

Skribent: Christian Österman

Relaterade artiklar

Translate »
Close