Lokala nyheterNyheterVärlden

Gärningsmannen sköt sig själv vid det så kallade terrordådet

 

Kronbladet rapporter om minst tre dödsfall efter en händelsen i landsbygden väster om huvudstaden Berlin under gårdagen, Polisen fortsätter vidare utredningen på alla fronter under dagen.

Den Tyska Polisen utreder just nu varför en man körde in en husbil i en grupp människor som satt utanför en restaurang i Universitetsstaden Münster på lördagen där två personer dödades innan han sköt sig själv till döds.

Mannen körde in i människorna som satt utanför Grosser Kiepenkerl (En restaurang) som är ett populärt ställe för turister i den gamla staden.

Rättsmedicinska letade efter bevis på platsen och nu på söndag släppte utredarna namn på offren som är en 51-årig kvinna från Lueneburg området i norra Tyskland och en 65-årig man från Borken området nära Münster.

”Enligt det nuvarande läget för utredningen är föraren en 48-årig man från München”, sa den offentliga åklagaren Martin Botzenhardt i en presskonferans i ett gemensamt uttalande med Münster polisen.

”Hittills finns det inga bevis för bakgrunden för vansinnesdådet . Undersökningarna pågår för full fart på alla fronter”, tillade han.

”Gärningsmannen sköt sig själv efter att ha kört den silvergråa husbilen  in i folkmassan” sade polisen.

Frankfurter Allgemeine Zeitung har rapporterat i sin onlinetidning att förövaren var Jens R., 48, som bodde ca 2 km från brottsplatsen.

Polisen söker av lägenheten till den skyldige och det ser ut som att han var i  kontakt med höger extremister, men det fanns inget bevis hittills att han var en höger extremist själv i nuläget.

Sydtyska tidningen rapporterar att mannen hade psykiska problem medan Inrikesministeriet i Nordrhein Westfalen kan varken bekräfta eller neka till anklagelserna i nuläget.

Nordrhen-Västfalen är ett förbundsland i västra Tyskland  det är även den folkrikaste delstaten med cirka 18 miljoner invånare och till ytan är Nordrhein Westfalen den fjärde största delstaten i Tyskland med 34 080 kvadratkilometer, den största staden i delstaten är Köln

Angela Merkel sa i ett uttalande att hon var ”djupt skakad”. På lördagskvällen utfärdade Vita huset ett uttalande, President Donald Trump ”sänder sina tankar och böner till familjerna till de mördade”

Frankrikes president Emmanuel Macron gjorde en tweet ”Alla mina tankar är med offren för attacken i Münster. Frankrike delar  Tysklands lidande ”.

 

Kronbladet skänker sina tankar till alla offren av denna vansinnes attack samt alla deras vänner.

 

Källa: Frankfurter Allgemeine Zeitung, Süddeutsche Zeitung, Münster polisen

Foto: The times, Wiklipedia

Skribent: Christian Österman

Relaterade artiklar

Translate »
Close