LevaNyheter

Klassisk hamburgare

 

Finns det något godare och enklare än att göra sina egna hamburgare?

Allra bäst blir det om hamburgarna grillas, gärna över en vanlig kolgrill men det fungerar att steka dem också.

För att göra smarriga hamburgare behöver du följande för 4 portioner:

500 gr nötfärs

1 tsk salt

0.5 tsk svartpeppar

0.5 st kruksallad

1 gul lök

1 tomat

4 skivor ost

4 hamburgerbröd

Egen dressing:

2 dl creme fraiche

3/4 dl thai chilisås

1 krm salt

Börja med att blanda nötfärsen med salt och peppar. Forma sedan färsen till 4 hamburgare. Överarbeta inte färsen när du formar hamburgare. Risken är att de då blir torra.

Stek dem i stekpanna ca 1-2 min på varje sida. Hårdstek dem inte, då blir de torra och förfärliga.

Om du väljer att grilla hamburgare är det bra om du smörjer in det rengjorda gallret med matolja, så fastnar inte burgarna lika lätt. För ca 1 cm tjock hamburgare behövs en grilltid på ca 2-3 min på varje sida. Då blir de perfekta!

Skiva löken i tunna skivor. Skiva tomaten.

Rör därefter ihop ingredienserna till dressingen.

Duka fram hamburgarna och alla tillbehören på bordet. Nu är det bara att välja vad man vill ha på sin hamburgare!

Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close