NyheterVärlden

Ensamkommande dömd för terrorattentat i London

ENGLAND: Ensamkommande dömd idag för terrorattentat i London

En 18 årig asylsökare vid namn Ahmed Hassan är nu dömd i London för att försökt döda 93 personer på tunnelbanan 15e September 2017. Genom att bygga en spikbomb som sedan även exploderade på tunnelbanan ”Parsons Green Tube”.

Ahmed byggde bomben som kallades för ”mother of satan”, och byggdes den i sitt fosterhem som han blev placerad i som ensamkommande barn.

När väl bomben exploderade på tunnelbanan, så brändes många passagerare sig väldigt illa, men det var bara en fråga om tur att ingen dödades, enligt åklagaren.

Telegraph

Det som är störande i berättelsen är att enligt Ahmed berättelse, ska han ha sagt vid sin asylansökan, att han hade ”utbildats för att döda” av ISIS och hade sagt till en lärare att det var hans plikt att hata Storbritannien ”.

Ahmed hävdade senare att han hade gjort upp historien om att ha varit i ett ISIS-läger i ett försök att få asyl i Storbritannien, men en jury avvisade hans förklaring.

Hans rutt till Europa var genom Irak till Turkiet, sedan kom han till Italien och sedan anlände till lägret Calais i Frankrike som.15 år gammal. Vid 16 års ålder kom han till England och blev placerad i ett fosterhem.

Lägret Calais

Bomben byggdes i ett sovrum under skollov och Ahmed använde ett presentkort som han vann för att vara Årets student. Videofilmer visade att han utförde experiment med en mobiltelefon i en trädgård.

Den 15 september förra året tog Ahmed sin hembyggda bomb med fullspäckad med spikar och skruvar, insvept i en Lidel-fryspåse, från sitt hem i Sunbury till Wimbledon innan han lämnade den tunnelbanan.

 

Källa

Daily Mail

Telegraph

Reuters

Relaterade artiklar

Kolla också

Close
Translate »
Close