GranskningLevaSverigeTänkvärt

Idag tänker jag kontakta patientombudsmannen och göra en anmälan

Tania skriver öppet på sin facebook om hur hennes liv är med enorma smärtor efter felbedömningar inom tandvården och sjukvård som felbehandlar.

Tania skriver följande:

Jag lider enorma smärtor i käken på grund utav av att mitt muskelfäste i käken spasmar och för det krävs muskelavslappnande och det som jag hittar enligt Fass är Stesolid.

Jag hade samma problem för 11 år sen för jag gjorde tre operationer o tog bort visdomständer. Tydligen har jag stora problem m käkarna och måste vara försiktig med att gapa o tugga hårt måste använda bettskena etc.

Tandläkaren som skulle ta bort min visdomstand trodde inte att min tand var boven i dramat denna gång. Utan märkte snabbt att mina smärtor kom ifrån muskelfästet han ger mig två tabletter som heter Sobril som jag sen letar fram i fass och ser att den är mer ångestdämpande.

Han säger att jag ska ta dem till kvällen för man blir väldigt dåsig av dem. Sant jag blir det , jag tar dem  i två dagar och vaknar på  lördagen med smärtorna från helevete. Han sa att om det inte hjälpte skulle jag höra av mig . Lördag var han inte där o skulle vara tillbaka på onsdag.

Jag var i panik hade enorma smärtor och ringer 1177 pratar med en dam som i sin tur kontaktar en käkspecialist som säger till henne att jag borde ta mig till närmaste akutmottagning för att få någon annan smärtlindring då mitt problem är stort och inte kan utredas på en dag det kräver specialister på käkfysiologen men jag måste snabbt få smärtlindring .

Jag ber min mamma komma hem till mig o ta mina barn och ger mig omtöcknad iväg till Huddinge akuten. Jag kommer dit förklarar problemen och vad man sagt till mig på 1177 . De förklarar för mig att jag måste till närakuten o träffa nån läkare där som kan skriva ut något till mig. Hon skriver något på en lapp som jag ska lämna till kassan i närakuten läste tyvärr inte vad det stod eftersom min smärta tog all kraft jag hade .

När jag kommer fram till min tur o då har jag suttit där i en 20 min. Kvinnan i kassan säger då direkt vi har ingen som kan skriva ut sån medicin till mig. Jag ser att hon tittar på mig som om jag vore en drogmissbrukare och behandlar mig efter det.

Jag blir sur och tar mig tillbaka till akuten och är nu irriterad över att bollas runt mellan dem och jag har enorma smärtor som om nån borrar mig i hjärnbalken tänk dig om nån höll på borra i din käke med en borrmaskin o slutade inte det utan att du fått bedövning. Samtidigt känner jag mig omtöcknad av Sobrilen jag fått av min tandläkare men som inte hjälper mot smärtan .

Jag står och diskuterar med de i kassan på grund utav smärtan och de vill att jag ska ta mig till Solna o jag känner att jag kommer ingenstans och frågar dem om de kan garantera mig vård om jag skulle ta mig dit.

Jag får till slut prata med en sjuksköterska, jag berättar allt och hon håller med o tycker att jag borde fått Stesolid istället för Sobril hon bekräftar även att Sobrilen är mer för ångest. Jag har inte ångest utan smärtor .

Jag berättar att min smärta är mer än 10 på deras sticka mer som en 15 som inte ens existerar och en då är det ingen som bryr sig eller känner med dom har totalt avsaknad av empati. Jag saknade allt det som borde finnas på ett sjukhus, allt det som man har inom sig eller med sig i bagaget när man söker sig till ett arbete inom vården .

Jag förklarade att jag har två barn hemma var av en med funktionshinder och jag måste vara där för henne på heltid och måste fungera men ingen lyfte på ögonbrynet de behandlade mig som en drogmissbrukare. Jag ringde 1177 pratade med en ny sköterska som sa samma sak, hon ringde käkspecialisten igen o han bad honom ringa för när jag ber dem ringa honom säger de att det är inte mitt jobb att ringa dom.

Jag får ingen hjälp! jag ber om att få träffa en läkare som kan ge mig Medicin eller skriva ut något till mig som kan hjälpt mig så som för 11 år sedan.

Då svarar sköterskan mig att det inte är en godisaffär jag kommit till. Så kränkande hon menade att jag är en drogmissbrukare så uppfattade jag det säkert alla andra patienter som satt där också. Det slutar med att de skickar två stora vakter på mig som kan visa ut mig en svensk och en med utländsk bakgrund den svenska killen var vänlig och bad mig lämna sjukhuset samt förstod att jag hade ont medan den utländska mannen tog hårt i min arm o drog mig ut som om jag var en sopa.

Han var aggressiv och hårdhänt mycket större än mig. Jag har inte skrikit, inte varit våldsam inte hotfull el svurit . Men en då de tyckte att jag behövde dessa två bjässar mot en kvinna som har enorma smärtor. Jag gick in tillbaka sen och bad om deras namn men ingen ville uppge sina namn så jag fota väktarna som vände sig o gav mig ryggen speciellt den aggressiva o hårdhänta mannen.

I min ilska och smärta utalade jag vid lämnadet att jag skulle åka hem o och ta alla tabletter jag har hemma och komma in ambulansvägen för jag var så förnedrad och arg över deras sätt mot mig. Jag kom hem och som tur är ringde en jourhavande tandläkare till mig från tandläkarakuten som hade skrivit ut Naproxen till mig åkte snabbt o köpte dem och redan efter första tabletten försvann mina enorma smärtor.

Jag fick ta dem i två veckor och idag känns det jätte bra . Men min fråga är varför tog det två veckor att få rätt smärtlindring? Varför delar läkarna ut narkotika klassade tabletter som inte har något med det jag lider av ?

Man får inte den hjälpen som man har rätt till !

De kränkte mig och behandlar mig som en drogmissbrukare, även dom är människor och man ska inte behandlas på det sätt som dom gjorde mot mig, Vi är människor inte djur ! 

Det kändes inte som om jag var i Sverige längre och det var det värsta jag varit med om inte en enda människa fanns där med empati. Det värsta hände några dagar senare då soc ringer mig för de fått orosanmälan av personalen där om att jag hotat att ta livet av mig då jag sa att jag skulle hem o ta alla mina tabletter.

Jag frågade Socialsekreterare hur det kommer sig att hon ringer mig tre dygn senare, för om jag nu skulle tagit livet av mig hade jag varit död nu,  det är tre dagar senare nu!

Det skrämmande är tänk om det verkligen var en mamma som var i så pass dålig skick då skulle två små barn varit utan mamma idag! 

Detta visar vad Svensk sjukvård är idag samt samhället är i total kollaps och att du som människa har du inget värde kvar idag .

Har man tur så träffar man på rätt vårdpersonal annars står man utanför samhället och även utan den hjälp vi skattebetalare betalat för! 

Källa: Tania

Tags

Kolla också

Close
Translate »
Close