LevaMat & Bak

Ljuvlig bolognese med paprika

Hur många upplever att tiden inte alltid riktigt räcker till? Vardagen måste fungera och mellan dagis, skola och kvällsaktiviteter måste man dessutom få i sig mat och tanka energi.

Har många gånger letat upp ”enkla recept” bara för att inse att det krävs alldeles för många ingredienser för att jag ska orka tillaga receptet. Enkla recept ska vara just enkla så jag har börjat skala bort en del ingredienser i vissa recept och försökt skapa genvägar för att spara tid.

En av favoriterna här hemma är min enkla köttfärssås (eller bolognese som det också kallas). Det tar ca 20 minuter att tillaga receptet och det innehåller sådant man oftast har hemma i kylskåpet och i kryddhyllan.

Du behöver följande:

500 gram köttfärs

1 gul lök

1 vitlök

1,5 tsk Salt &  0,5 tsk peppar

1 burk finkrossade tomater

2 msk tomatpuré 

1 grön paprika (går bra med andra färger också men just grön paprika ger lite sting).

1 köttbuljong 

En skvätt grädde eller mjölk för att få en lite rundare smak.

Ta fram en stekpanna. Börja med att finhacka lök, vitlök och paprika. Bryn löken, vitlöken och paprikan men ha inte för hög värme i pannan. Bränd lök är inte gott! 

Blanda ner köttfärsen och rör försiktigt så att den smular sig. När köttfärsen är genomstekt (inte hårdstekt) blandar du i tomatpurén, salt och peppar. Rör om!

Smula ner en buljongtärning. Tillsätt krossade tomater och en skvätt grädde eller mjölk. Låt puttra några minuter på svag värme. Klart att servera med exempelvis bandspagetti eller annan valfri pasta. 

Det är gott att toppa med lite ost, gärna parmesan men vanligt ost duger också bra!  


Tags

Relaterade artiklar

Translate »
Close