Lokala nyheterNyheterVärlden

Helikopter krash i New Yorks East River

Piloten som kraschade i New Yorks East River på Söndagen är den enda överlevaren av kraschen dom övriga är nu bekräftade döda.

Tre av passagerarna hade tagits till sjukhus med kritiska skador efter att ha överlevt kraschen men dom har nu bekräftade döda tidiga måndagsmorgon.

Endast piloten kunde frigöra sig och rädda sig själv har man sagt från FDNY han med togs till sjukhuset för en observation.

”En av de svåraste delarna av räddningen var att man blev tvungen att skära ut dom fem personer som var fast i helikoptern” sa Nigro från brandkåren

I en ljudinspelning av ett mayday-samtal till LaGuardia Airport kan piloten höras och säga att helikoptern upplevde motorfel.

Liberty Helicopters är ett företag för privata turer för bland annat fotografering.

 

National Transportation Safety Board kommer att fastställa orsak till händelsen, en utredningsgrupp kommer anlända i New York på måndagsmorgon.

När de börjar sin undersökning kommer man med stor sannolikt titta på tre saker: pilotens utbildning, erfarenhet och omedelbar respons under kraschen  samt vad som orsakade kraschen och vilka miljöfaktorer som kan ha bidragit till kraschen.

 

John J. Magers filmade kraschen när det skedde och lade upp videon på Twitter. Han sa att han trodde att något var konstigt när han såg helikoptern flyga lågt innan den kraschade in i East River så han började filma.

”Jag såg den komma ner mot vattnet. Tyckte det var märkligt men förväntade mig inte att det skulle krascha” har John J. Magers sagt.

 

Kronbladets tankar är med de dödas Familj och Vänner.

Tags
Translate »
Close